You are currently viewing Λαγκαδά: ”Ο Χριστιανός θα πρέπει να είναι πάνω από όλα άνθρωπος του Θεού”

Λαγκαδά: ”Ο Χριστιανός θα πρέπει να είναι πάνω από όλα άνθρωπος του Θεού”

Εις τον Ιερό Ναό της Παναγίας Παρθένου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου – Περιβολακίου, ιερούργησε το πρωί της 31ης Ιουλίου ε.έ., ημέρα μνήμης τιμής από την Αγία μας Εκκλησία, του Αγίου και Δικαίου Ευδοκίμου και των προερτίων της Προόδου του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης.
Παράλληλα εις την ενορία του Περιβολακίου έχει καθιερωθεί να τιμάται εδώ και περίπου δεκατρία συναπτά έτη, το τελευταίο Σαββατοκύριακο κάθε Ιουλίου και η έλευσις του αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Ευαγγελιστρίας από την νήσο της Τήνου.
Μέσα στα πλαίσια των εορτίων αυτών λατρευτικών εκδηλώσεων, το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ. Ιωάννου, ο οποίος και ομίλησε επικαίρος αναφερόμενος στην σημασία της παρουσίας της περισπούδαστης αυτής Εικόνος εις την επαρχίας μας και ειδικότερα εις της ενορία του Περιβολακίου προς ευλογία των πιστών και των κατοίκων που την τιμούν όλος ιδιαιτέρως.
Προ της Απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην σημερινή ακουσθήσα Ευαγγελική και Αποστολική Περικοπή, τονίζοντας ότι ο Κύριος είναι ο μόνος που μπορεί να μας συγχωρήσει και να σβήσει τα γραμμάτια των αμαρτιών που έχουμε όλοι μας.
Ο Κύριος ήρθε στον κόσμο για να ανοίξει μία νέα σελίδα στην ζωή του καθενός και να μπορούμε όλοι μας να σβήσουμε οριστικά κάθε τι που μας νεκρώνει και να οδηγηθούμε σε μία καινούργια πορεία έχοντας σταθερές βάσεις.
Η Μετάνοια είναι το γεγονός εκείνο που φέρνει στην ζωή του ανθρώπου, την συγχώρεση και την άφεση δίδοντας σε όλους ταυτόχρονα, την ευκαιρία ενός καινούργιου ξεκινήματος και μίας νέας αρχής.
Εν συνεχεία αναφερόμενος στον στίχο «τῇ τιμῇ ἀλλήλους προηγούμενοι», υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας υγιείς ανταγωνισμός μεταξύ όλως μας για το πώς θα καταφέρουμε να τιμήσουμε ο καθένας ξεχωριστά τον αδελφό μας περισσότερο.
Δυστυχώς, σήμερα οι άνθρωποι σε αντίθεση με την προτροπή του Αποστόλου Παύλου, φροντίζουν το πώς θα γελάσουνε και θα κοροϊδέψουνε τον συνάνθρωπο, το πώς θα τον υποτιμήσουνε και το πώς θα επικρατήσουνε έναντι του άλλου, όπως συμβαίνει στην πράξη της ζωής σήμερα.
Θα πρέπει να υπάρχει αληθινή αγάπη προς το πρόσωπο του άλλου έχοντας μία συμπεριφορά σωστή και ειλικρινή.
Ο Χριστιανός θα πρέπει να κρατάει συνεχώς μέσα του, την Ευλογία της Πίστεως και να την μεταδίνει με χαρά και αγάπη προς όλους, μακριά από τους συσχηματισμούς και τους προβληματισμούς που διέπουν τον σύγχρονο κόσμο της απάτης και της αμαρτίας.
Ο Χριστιανός θα πρέπει να είναι πάνω από όλα άνθρωπος του Θεού, έχοντας Πίστη αληθινή με σταθερές αξίες και στέρεες βάσεις στην πορεία και στις επιλογές της ζωής του, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιωάννης, ενώ καταλήγοντας δεν παρέλειψε να κάνει και ιδιαίτερη αναφορά και στην σημασία της τιμής των Αγίων.
Οι εκδηλώσεις της ενορίας του Περιβολακίου θα συνεχιστούν το απόγευμα της Κυριακής 31 Ιουλίου 2016, με τον μεθεόρτιο Εσπερινό καθώς επίσης την Ιερά Λιτάνευση της Εικόνος στους κεντρικούς δρόμους κωμοπόλεως, ενώ παράλληλα θα διοργανωθούν και πολιτιστικές εκδηλώσεις.