Κόρινθος: Αγρυπνία προς τιμήν πάντων των Αγίων Αποστολών, συνεργών του Απ. Παύλου

Κόρινθος: Αγρυπνία προς τιμήν πάντων των Αγίων Αποστολών, συνεργών του Απ. Παύλου

Την Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016, στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο και στα πλαίσια των «Ι’ Κορίνθου Παυλείων 2016» πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν «πάντων των Αγίων Αποστόλων, συνεργών του Αποστόλου Παύλου εν τω καταρτισμώ της εν Κορίνθω Αγίας Εκκλησίας», προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και πλαισιουμένου υπό Κληρικών της Ι. Μητροπόλεώς μας.

Στην Ι. Αγρυπνία έψαλλαν καλλίφωνοι χοροί εκ των Μοναζουσών της Ι. Μητροπόλεώς μας, προσφέροντας στο πλήθος των συμπροσευχομένων πιστών και σ’ αυτή την Αγρυπνία, την δυνατότητα της «εν κατανύξει» συμμετοχής τους και της πνευματικής ανατάσεώς τους. Πριν την απόλυση της Ιεράς Αγρυπνίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης τόνισε ότι κανένα έργο δεν ολοκληρώνεται, εάν αυτός, που το επιτελεί, δεν έχει διπλά του συνεργούς οι οποίοι να τον βοηθούν με κάθε τρόπο.

Κατά την ίδια λογική, η τοπική μας Εκκλησία, λίγες μέρες πριν τον Εορτασμό της μνήμης του Πολιούχου Αγίου μας Αποστόλου των Εθνών Παύλου, τίμα όλους τους Αγίους συνεργούς Του, που βοήθησαν στην διάδοση του Ευαγγελίου του Χριστού.

Ολοκληρώνοντας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τις Μοναστικές Αδελφότητες για την σεμνή παρουσία τους και τους πιστούς για την αθρόα συμμετοχή τους, γεγονός που υποδηλώνει την ευλάβειά τους στον Απόστολο Παύλο και στους συνεργούς Του Αγίους και την υπακοή τους στα καλέσματα της Τοπικής Εκκλησίας.