Ξεκίνησαν  οι Κατασκηνώσεις  της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Ξεκίνησαν οι Κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Ξεκίνησε στις 22 Ιουνίου η θερινή περίοδος των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα Αττικής στο Κέντρο Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής.
Η θερινή περίοδος θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου και θα λειτουργήσουν προγράμματα για εκατοντάδες παιδιά όλων των ηλικιών αλλά και ειδικά προγράμματα για οικογένειες και νέα ζευγάρια με μέριμνα του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά θα λειτουργήσουν καθόλη την διάρκεια του χρόνου προγράμματα για τις ενορίες της Αρχιεπισκοπής, αλλά και ειδικά προγράμματα φιλοξενίας παιδιών από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας.
Η φετινή περίοδος ξεκίνησε με ένα ειδικό πρόγραμμα για υποψήφιους κληρικούς και νέους ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το οποίο εκτελεί το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με το Κέντρο Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και υπό τον συντονισμό και την εποπτεία του Γραφείου της Ιεράς Πρωτοσυγκελλίας.
Είναι η δεύτερη χρονιά που πραγματοποιείται αυτό το προγραμμα για ιερείς και αποτελεί έμπνευση και πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.
Η πρώτη ημέρα του προγράμματος ήταν ιδιαίτερα πλούσια.
Περιελάμβανε ειδικό σεμινάριο πάνω στην ποιμαντική της οικογένειας στην σύγχρονη εποχή από τον Διευθυντή της Δνσης Ποιμαντικής της Οικογένειας του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Πρωτ. π. Αντώνιο Καλλιγέρη και την επιστημονικό συνεργάτη του Ιδρύματος κ. Μαρία Ξηρουχάκη.

Μετά την ακολουθία του Εσπερινού τελέστηκε στο χώρο που βρίσκονται οι πισίνες της κατασκήνωσης ο Αγιασμός για την έναρξη της όλης κατασκηνωτικής περιόδου από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. π. Συμεών Βολιώτη και τον Διευθυντή Προσωπικού της Αρχιεπισκοπής Πρωτ. π. Αναστάσιο Βλαβιανό.

Ο Πρωτοσύγκελλος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, αναφέρθηκε στη σημασία των δράσεων του Κέντρου Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής και ανέπτυξε  χριστολογικό θέμα με αφορμή την ευαγγελική περικοπή του Αγιασμού.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση και επικοινωνία του Πρωτοσυγκέλλου με τους υποψήφιους κληρικούς και τους νέους πατέρες της Αρχιεπισκοπής πάνω σε πνευματικά θέματα.

Ακολούθως σε ένα από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Κατασκήνωσης έγινε ο καθιερωμένος ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της ομάδας των υποψηφίων κληρικών και των νέων κληρικών. Μάλιστα ήταν πλούσιο σε γκολ το ματς με νικήτρια ομάδα αυτήν των ιερέων με σκορ 4-3! Μάλιστα το 2-1 υπέρ της ομάδας των ιερέων σημείωσε με δικό του γκολ ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής. Ρόλο διαιτητή και επόπτη του αγώνα είχε ο πρεσβύτερος σε ηλικία Προσωπάρχης της Αρχιεπισκοπής π. Αναστάσιος.

Στην συνέχεια και κατά την διάρκεια του δείπνου ομίλησε ο Δντής Προσωπικού π. Αναστάσιος, ο οποίος ανέπτυξε ένα σημαντικό θέμα σχετικά με το ιερατικό ήθος.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την προβολή της αμερικανικής κινηματογραφικής ταινίας “Θαύμα Μαλντονάντο” (Maldonando miracle), έτους 2013, σε σκηνοθεσία της Salman Hayek. Τον θεολογικό σχολιασμό της ταινίας και τον συντονισμό της συζήτησης που ακολούθησε επιμελήθηκε ο πρεσβύτερος π. Ζήσης Κτενίδης, υπεύθυνος του Γραφείου του Γεν. Αρχιερατικού Επιτρόπου και υπεύθυνος του Πολιτιστικού Κέντρου της Αρχιεπισκοπής.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με ιερές ακολουθίες, ταχύρρυθμα σεμινάρια πατρολογίας, με διάφορες άλλες εισηγήσεις, με ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες, πολιτιστικά δρώμενα και άλλες δράσεις.

Την ευθύνη κατάρτιςης και εκτέλεςης του προγράμματος έχει ο Ιερολογιώτατος Διάκονος του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αθηνών και εισηγητής του Γραφείου της Ιεράς Πρωτοσυγκελλίας της Αρχιεπιςκοπης Αθηνών π. Φραγκίσκος Λάβδας.