Βεροίας Παντελεήμων : ”Η μεγαλύτερη ευχαριστία ανήκει στον πρωτοκορυφαίο Απόστολο Παύλο”

Βεροίας Παντελεήμων : ”Η μεγαλύτερη ευχαριστία ανήκει στον πρωτοκορυφαίο Απόστολο Παύλο”

Την Πέμπτη 2η Ιουνίου στο πλαίσιο των ΚΒ΄Παυλείων ξεκίνησαν οι εργασίες του 22ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου που φέτος έχει ως θέμα του «Απόστολος Παύλος και Φιλόσοφοι – 2400 χρόνια παό τη γέννηση του Αρτιστοτέλη».

Στην αρχή εψάλησαν βυζαντινοί ύμνοι από χορό ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του πρωτοπρεσβύτερου π. Αθανασίου Νίκου και στη συνέχεια ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής μετά από μία σύντομη εισαγωγή κάλεσε τον εκπρόσωπο της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ατλάντας (ΗΠΑ) κ. Αλέξιο να διαβάσει το μήνυμα του Πατριάρχου και να χαιρετίσει το Συνέδριο.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφεριάρχης Ημαθίας κ. Κωνσταντίνος Καλαϊτσής, ο Δήμαρχος Βεροίας κ. Κωνσταντινος Βοργιαζίδης , ενώ τον χαιρετισμό του Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ διάβασε ο αν Καθηγητής κ. Χαράλαμπος Ατματζίδης.
Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής επ. Καθηγητής κ. Ιωάννης Καραβιδόπουλος εισήγαγε τους συνέδρους στο θέμα.

Τέλος στο βήμα ανήλθε ο σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων ο οποίος κήρυξε την έναρξη εργασιών του Συνεδρίου.

Κατά την πρώτη συνεδρία προήδρευσε ο καθηγητής κ. Παναγιώτης Σκαλτσής, Πρόεδρος του τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ ενώ εισήγηση έκανε ο κ. Γεώργιος Ζωγραφίδης, Αν. Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ο Απόστολος Παύλος μεταξύ Ιερουσαλήμ και Αθήνας: σοφοί και φιλόσοφοι του καιρού του»

Η κήρυξη έναρξης των εργασιών του Συνεδρίου από τον Σεβασμιώτατο (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)