Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην Ι.Μ. Παναγίας Δοβρά

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην Ι.Μ. Παναγίας Δοβρά

Την Κυριακή 29 Μαΐου (της Σαμαρείτιδος) το πρωί τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του ιατρού, στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας, πολυαρχιερατικό συλλείτουργο επί τη εορτή της μετακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά στην Μονή Δοβράς.

Χοροστάτησε στον όρθρο, προέστη της θείας Λειτουργίας και κήρυξε το θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ενώ έλαβαν μέρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικολάεφ κ. Πιτιρίμ (από την Ουκρανία), ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών κ. Δημήτριος, ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας εψάλησαν τα εγκώμια του Αγίου Λουκά και ακολούθησε ιερά Λιτανεία πέρυξ του Ναού με τη συμμετοχή των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους πιστών.

Τη φετινή χρονιά συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την μετακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά και είκοσι χρόνια από την αγιοκατάταξή του.