Ο Ηγούμενος της Μονής Σταυρονικήτα Τύχων στην αντιπροσωπεία του Οικ.Πατριαρχείου στην Πανορθόδοξη Σύνοδο

Ο Ηγούμενος της Μονής Σταυρονικήτα Τύχων στην αντιπροσωπεία του Οικ.Πατριαρχείου στην Πανορθόδοξη Σύνοδο

Εκπροσώπηση στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας που θα συγκληθεί τον ερχόμενο μήνα στην Κρήτη θα έχει το Άγιο Όρος. Η Ιερά Κοινότητα της Αθωνικής Μοναστικής Πολιτείας αποφάσισε να ορίσει τον Ηγούμενο της Μονής Σταυρονικήτα Αρχιμανδρίτη Τύχονα ως αντιπρόσωπο της.

Ο Γέρων Τύχων Σταυρονικητιανός θα συμμετάσχει ως μέλος της επίσημης συνοδείας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας, εκτελώντας χρέη ειδικού συμβούλου.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επιθυμεί στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο να εκπροσωπηθούν αντιπροσωπευτικά όλες οι εκκλησιαστικές επαρχίες του κλίματός του, όπως και το Άγιο Όρος που ανήκει στην πνευματική δικαιοδοσία της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης και έχει ως Επίσκοπό του τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Η Ιερά Κοινότητα παράλληλα με τον ορισμό του Ηγουμένου της Μονής Σταυροκινήτα ως εκπροσώπου του Αγίου Όρους στην Πανορθόδοξη Σύνοδο αποφάσισε να συντάξει ανοιχτή επιστολή προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο με τις θέσεις της για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.