Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στα Τρίκαλα ενόψει των μεταθέσεων ιερέων

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στα Τρίκαλα ενόψει των μεταθέσεων ιερέων

ΠΗΓΗ: ιστοσελίδα www.trikalavoice.gr

Σε κλίμα Αναστάσιμης Χαράς, μα και συγκινησιακής φόρτισης λόγω του ιδιαίτερου της ημέρας (μεταθέσεις Εφημερίων) πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων.

Ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομος και ήταν η τελευταία Θεία Λειτουργία στον Ναό για τον πατέρα Δημήτριο Κατσαρό ο οποίος μετατίθεται και ανυψώνεται σε Αρχιερατικό Επίτροπο Πύλης Τρικάλων. Στη θέση του αναλαμβάνει συνεφημέριος του Ναού, μαζί με τον πατέρα Στέργιο Γιαννάκο, ο π. Αναστάσιος Γκαβοτζήμας, ο οποίος μετατίθεται στη πόλη των Τρικάλων από την Κρήνη του Δήμου Φαρκαδόνας όπου διακονούσε μέχρι σήμερα (δείτε ΕΔΩ το προ εβδομάδων ρεπορτάζ του  trikalavoice.gr  με όλες τις νέες μετακινήσεις Ιερέων της Μητροπόλεως).

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, με το πέρας της Θείας Λειτουργίας μίλησε με λόγια αγάπης για τους δυο κληρικούς, τους π. Δημήτριο και π. Αναστάσιο, εξήρε το ήθος, την ταπεινότητα και την πνευματικότητά τους και τους ζήτησε να διακονήσουν με τον ίδιο ζήλο στις νέες των θέσεις.

Ακολούθως δε και προ της Απολύσεως απένειμε στον π. Αναστάσιο Γκαβοτζήμα το οφφίκιο της «πνευματικής πατρότητας».
Περισσότερες  ειδήσεις από τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλία στο www.trikalavoice.gr