Τραγικό σόου με την Παναγία Σουμελά ενώ κόβουν τα Θρησκευτικά από τα σχολεία!

Τραγικό σόου με την Παναγία Σουμελά ενώ κόβουν τα Θρησκευτικά από τα σχολεία!

Η θαυματουργή εικόνα έγινε δεκτή με τιμές αρχηγού κράτους – Την ιερή εικόνα συνόδευσαν από το Βέρμιο εκπρόσωποι της ιεράς μονής Παναγίας Σουμελά και αντιπροσωπεία ποντιακών οργανώσεων

Ένα τραγικό σόου με την εικόνα της Παναγίας Σουμελά δίνεται από σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου μεταφέρθηκε η θαυματουργή εικόνα έπειτα από πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου. Ένα σόου που δίνεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες την ώρα που η κυβέρνηση καταργεί το μάθημα των Θρησκευτικών από τα σχολεία.

Η ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά έγινε δεκτή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τιμές αρχηγού κράτους. Η θαυματουργή εικόνα θα παραμείνει στον ιερό ναό της Παναγίας Παντάνασσας του στρατοπέδου Παπάγου για τρεις ημέρες, δηλαδή μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Η μεταφορά της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στο Πεντάγωνο γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το υπουργείο με αφορμή την 97η επέτειο της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και των Αρμενίων προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να προσκυνήσουν το σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού.

Μέχρι την Κυριακή 22 Μαϊου η είσοδος στο υπουργείο Άμυνας θα είναι ελεύθερη για όσους πολίτες επιθυμούν να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά.

Είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται η ιερά εικόνα της Προστάτιδος των απανταχού Ποντίων γενικότερα σε στρατόπεδο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. «Η Κυρία Θεοτόκος είναι διαχρονικώς στενά συνδεδεμένη με τον Ελληνικό Λαό και τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, των οποίων είναι η Προστάτις», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βεροίας και Καμπανίας στην πνευματική περιοχή του οποίου υπάγεται η ιερά μονή της Παναγίας Σουμελά.

«Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά έρχεται στην Αθήνα για να τονώσει την πίστη μας. Έρχεται στην Αθήνα ως η μάνα όλων των ευλαβών πιστών που θα την τιμήσουν και θα την προσκυνήσουν», ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Παράλληλα, ευχαρίστησε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων γιατί «με το έργο και τους αγώνες τους διατηρούν ζωντανή τη μνήμη 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού».

Τέλος, ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τους αδελφούς Αρμενίους.
Πρώτη με προτροπή του κ. Καμμένου προσκύνησε την ιερά εικόνα η ηλικιωμένη Ελισάβετ Αλεξανδρίδου Πόντια στην καταγωγή, η οποία θα είναι μεταξύ των Ποντίων που θα τιμηθούν στην αυριανή επετειακή εκδήλωση Μνήμης στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Στην τελετή παραβρέθηκε σύσσωμη η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων, ο πρόεδρος Γεώργιος Τανιμανίδης και το διοικητικό συμβούλιο της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Ποντιακών Οργανώσεων.

Στην επίσημη υποδοχή της ιεράς εικόνας συμμετείχε επίσης άγημα της προεδρικής φρουράς με την παραδοσιακή ποντιακή φορεσιά.

Το κοινό θα μπορεί να προσέλθει στο υπουργείο για να προσκυνήσει την ιερά εικόνα από τη λεγόμενη «Πύλη Ανωτάτων» επί της λεωφόρου Μεσογείων και σε απόσταση 100 περίπου μέτρων από την κυρία είσοδο του «Στρατοπέδου Παπάγου».

Οι ώρες επίσκεψης του είναι οι εξής.

-Σήμερα από 14:00-21:00 μ.μ.

-Το Σάββατο από 07:00 το πρωί έως 21:00 μ.μ.

-Την Κυριακή από 07:00 το πρωί έως 14:00 μ.μ.