Ο Πρόεδρος του νέου οργανισμού ΟΠΕΜΕΔ στον Αρχιεπίσκοπο

Ο Πρόεδρος του νέου οργανισμού ΟΠΕΜΕΔ στον Αρχιεπίσκοπο

Ο τέως πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και  εξήγησε  τη λειτουργία του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών .
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών, τέως υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και επ. πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος, παρουσίασε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο την ταυτότητα και την αποστολή του ΟΠΕΜΕΔ, δηλαδή ενός Οργανισμού που δημιουργήθηκε από κοινωνικούς εταίρους και τους σπουδαιότερους οικονομικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς, για την προώθηση των εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης των διαφορών στη χώρα μας.

Ειδικότερα, αντιπροσωπεία του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών, αποτελούμενη από τον πρόεδρο του κ. Πικραμμένο, την αντιπρόεδρο Λούκα Κατσέλη, τον γενικό γραμματέα Νικόλα Κανελλόπουλο και τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο του ΣΕΒ Κωνσταντίνο Μπίτσιο, επισκέφθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και συναντήθηκε με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατά την συνάντηση ο κ. Πικραμμένος ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών τόσο για την αποστολή του εν λόγω Οργανισμού που δεν είναι άλλη από την προώθηση των εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης των διαφορών στον Ελλαδικό χώρο.

Μετά την ενημέρωση ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών αναγνώρισε την κοινωνική σημασία της διαμεσολάβησης τονίζοντας τη σπουδαία συμβολή της για τη διαφύλαξη της οικογενειακής γαλήνης και της κοινωνικής ειρήνης και μάλιστα συμφώνησε στην ανάγκη δημιουργίας ενός σταθερού πλαισίου στενής συνεργασίας Εκκλησίας- ΟΠΕΜΕΔ και ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών για την προώθηση της διαμεσολάβησης στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι σε επικείμενη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα θέσει προς συζήτηση προκειμένου να ληφθεί σχετική απόφαση για τον τρόπο προβολής του θεσμού της διαμεσολάβησης τόσο προς τον κλήρο όσο και προς το ίδιο το ποίμνιο της Εκκλησίας.

Τέλος, επισημάνθηκε ότι πρέπει να εξεταστεί και το ενδεχόμενο εισαγωγής του αντικειμένου της φιλικής επίλυσης διαφορών στον κύκλο διδασκαλίας των μαθημάτων της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, έτσι ώστε να αποτελέσει «εργαλείο» για τους ιερωμένους του μέλλοντος.