Η μετακομιδή των λειψάνων του αγίου Νικολάου όπως εορτάστηκε στην  Πάτρα

Η μετακομιδή των λειψάνων του αγίου Νικολάου όπως εορτάστηκε στην Πάτρα

Σήμερα 10 Μαΐου, που η Εκκλησία μας τιμά την μετακομιδή του τιμίου Λειψάνου του εν Αγίοις πατρός ημών Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προεξήρχε του ‘Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σαραβαλίου Πατρών.

Στον λόγο του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην μεγάλη προσωπικότητα του Ιεράρχου των Μυρέων, Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού, του οποίου ο βίος και η δράση ήταν αφοσιωμένα στην εν Χριστώ ζωή. Επίσης τόνισε πως θα πρέπει να επικαλούμαστε τον Μέγα Ιεράρχη Άγιο Νικόλαο και να τον παρακαλούμε να καταφθάνει σε κάθε τρικυμία της ζωής μας και να την κοπάζει.

Κλείνοντας, υπογράμμισε πως ο Άγιος Νικόλαος μας διδάσκει και μας δείχνει τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε και μεις ως γνήσια τέκνα της Εκκλησίας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αγίου ανά την Ενορία.

Χθες το απόγευμα, παραμονή της εορτής, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέβη στην ιερά και σεβασμία μονή αγίου Νικολάου Μπάλα.

Ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη μετακομιδή του Λειψάνου του εν Αγίοις πατρός ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού και κήρυξε τον θείο λόγο, ομιλώντας για τον βίο και την πλούσια δράση του Αγίου Νικολάου στην Αγία μας Εκκλησία.

Επίσης, ο Θεοφιλέστατος κατά την διάρκεια της ομιλίας του ευχήθηκε τα δέοντα στην Ηγουμένη, Μαριάμ Μοναχή, στην Αδελφότητα και στον Γέροντα της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτη π. Κύριλλο Κωστόπουλο, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.