Αγιοι Αρχιερείς, έχετε καταλάβει που οδηγεί την χώρα, η  φιλική σας – αν και άθεη-κυβέρνηση ;

Αγιοι Αρχιερείς, έχετε καταλάβει που οδηγεί την χώρα, η φιλική σας – αν και άθεη-κυβέρνηση ;

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Αιφνιδιάζοντας τους πάντες — γνωστή μέθοδος των γκαιμπελιστών– ο σκληρά κομματικός της αριστεράς Υπ. Παιδείας
κ. Φίλης και χωρίς να ενημερώσει την Εθνική Επιτροπή για τον διάλογο για την παιδεία, συμπεριλαμβανομένης και της Επιτροπής που συνέστησε η ΔΙΣ για το μάθημα των Θρησκευτικών, έφερε εν μέσω νυκτός 80 ( ναί …ογδόντα) τροπολογίες, μεταξύ αυτών και την κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών στην Α ´ και Β ´ τάξη δημοτικού, από το ερχόμενο σχολικό έτος( Σεπτέμβριος 2016).

Για την Ιστορία να πούμε οτι την Συνοδική Επιτροπή για το μάθημα των Θρησκευτικών αποτελούν οι Μητροπολίτες: Φιλίππων Προκόπιος, Ηλείας Γερμανός και Καισαριανής Δανιήλ και κάποιοι λαϊκοί Θεολόγοι οι οποίοι συμμετέχουν ως …. Bon viveurs , στις επιτροπές που τους τοποθετούν, χωρίς όμως να μάχονται για τίποτα.

Μακαριώτατε, εκμεταλλευόμενος το αημαντικό θεσμικό κύρος που έχετε, κάνετε κάτι τ ώ ρ α !!!
Η Ιεραρχία που συγκαλείται για τις 25 Μαίου, είναι ευκαιρία να ασχοληθεί και με ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι η αιφνίδια κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών στις δύο πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου.

Εμείς είμαστε το μόνο εκκλησιαστικό site που λέγαμε και γράφαμε οτι όλα αυτά θα συμβούν!
Και δυστυχώς, δικαιωνόμαστε σήμερα!

Αγιοι Αρχιερείς και Αρχιμανδρίτες που το έχετε ρίξει στις βόλτες και στα σούρτα φέρτα από Μητρόπολη σε Μητρόπολη και στην εκκλησιαστική ντόλτσε βίτα και γυρίστε στις έδρες σας, γυρίστε στους ναούς σας!

Χτυπείστε τις καμπάνες πένθιμα και ενημερώστε το ποίμνιό σας! Σήμερα!
Αύριο θα είναι αργά! Αύριο αν δεν κάνετε αυτά που πρέπει θα σας βλέπει ο κόσμος και θα φεύγει. Αύριο δεν θα έχετε ποίμνιο! Το σχέδιο έχει βαθιές ρίζες !

Αγιοι Αρχιερές, για την υστεροφημία σας –όση σας έχει απομείνει– ηγέρθητε!!! Και διασώστε ότι μπορείτε μήπως και οι επόμενες γεννιές σας θυμούνται ως αγωνιστές της πίστεώς μας και όχι ως ριψάσπιδες!
Μόνον έτσι θα αποκτήσουν κάποια αξία και τα από άμβωνος βαθυστόχαστα κηρύγματά σας περί των Αγίων της Εκκλησίας μας, που θυσίασαν ακόμη και τη ζωή τους για του Χριστού την Πίστη την Αγία.