You are currently viewing Ο ανιστόρητος Μάκης Μπαλαούρας βρήκε το..” δάσκαλό” του, έξω από την Παναγία την Καθολική στη Γαστούνη.

Ο ανιστόρητος Μάκης Μπαλαούρας βρήκε το..” δάσκαλό” του, έξω από την Παναγία την Καθολική στη Γαστούνη.

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Μπορεί να γεννήθηκε στους …”Αγίους Τόπους”,κατά το ανέκδοτο που συχνά έλεγε για την Ηλεία ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπός μας Χριστόδουλος… Μπορεί να φέρει το όνομα ενός μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας μας — του Αγίου Γερασίμου.. Μπορεί τον πατέρα του να τον έλεγαν Δημήτριο,( όπως τον μεγάλο και θαυματουργό Αγιο της Μακεδονίας μας)… Μπορεί να έχει σπουδάσει στην ΑΣΟΕΕ και να έχει κάνει μεταπτυχιακό στην Πολιτική Οικονομία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου! Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν στάθηκε ικανό να σταματήσει τον Μάκη Μπαλαούρα, Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ηλείας, από τις ανιστόρητες ανοησίες που εξέπεμψε τις προάλλες για τα Σκόπια. Είναι ο ίσιος που είχε πει οτι η τρομοκρατική οργάνωση δολοφόνων 17Ν εξυπηρετούσε– άκουσον, άκουσον– ανθρώπινα ιδεώδη!

Ο άνθρωπος είναι και ανιστόρητος και θρασύς και αλιβάνιστος! Και δεν το κρύβει!
Και κανείς δεν βρέθηκε, μέχρι τώρα, για να τον σταματήσει και να του πεί δημοσίως:
– Τί λές βρε ανιστόρητε νενέκο; Πού τα βρήκες όλα αυτά γραμμένα και τα λές ;

Και συνήθως,όταν οι άνθρωποι αυτού του επιπέδου, δεν βρίσκουν εμπόδια και αντιστάσεις στο δρόμο τους, τότε αποθρασύνονται και ξεφεύγουν…

Το γεγονός που σας παρουσιάζω είναι απολύτως αυθεντικό και έλαβε χώρα στην εορτή της Παναγίας της Καθολικής στη Γαστούνη. Μετά τη θεία λειτουργία και ολίγον προ της Ιεράς Δεήσεως που αναπέμπεται πριν από την Ιερά Λιτανεία της Εικόνος της Παναγίας, έκανε την εμφάνισή του ως τηλεοπτικός σταρ, ο εν λόγω βουλευτής και άρχισε τις χαιρετούρες με τις τοπικές αρχές, αγνοώντας επιδεικτικά τον προεξάρχοντα των τελετών Σεβ. Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό και τους παριστάμενους Ιερείς. Και ενώ η Δέησις ξεκινούσε, ο κ. Μπαλαούρας συνέχισε να χαιρετά και να χασκογελά έχοντας γυρισμένη την πλάτη του προς τον Ιερό κλήρο.
Τότε έσωσε την κατάσταση και τον έβαλε κυριολεκτικά στη θέση του,ο παριστάμενος και παρεπιδημών στην γενέτειρά του Γαστούνη Αρχιμ. Βενέδικτος Παπαδόπουλος, Ιερατ. Προϊστάμενος του Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου και πνευματικό τέκνο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.
— Άντε φτάνει πια με τις χαιρετούρες, φώναξε στον κ. Μπαλαούρα! Τί ήλθες εδώ να κάνεις, να εισπράξεις τα συγχαρητήρια για τις ανιστόρητες δηλώσεις σου για τα Σκόπια και τη Μακεδονία μας; Άντε μπράβο!
Υπό τω ακούσματι της φωνής του άφοβου και ατρόμητου Αρχιμανδρίτη της Εκκλησίας μας π. Βενεδίκτου ετράπη εις φυγή ο κ. Μπαλαούρας ! Έβαλε την ουρά στα σκέλη που λένε και έφυγε εκμεταλλευόμενος προφανώς το οτι άρχισε η δέηση και ηχούσαν χαρμόσυνα οι καμπάνες.
Ο Αρχιμ. Βενέδικτος Παπαδόπουλος βαδίζοντας στα χνάρια του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου και Πατέρα μας Χριστόδουλου έβαλε τον κ. Μπαλαούρα στη θέση του. Ο παριστάμενος Μητροπολίτης, Γέρων Ηλείας Γερμανός, γνωστός για τις κατά καιρούς,φιλομνημονιακές δηλώσεις του, συνέστησε ψυχραιμία αλλά ο Αρχιμ. Βενέδικτος του αντέτεινε :
–“Μα να σιωπήσουμε Σεβασμιώτατε μπροστά σε αυτή την θρασύτητα; Ο άνθρωπος αυτός που είπε τόσες ανακρίβειες για την ιστορία μας και τη Μακεδονία μας και  που σήμερα σηκώνουν Σταυρό ήλθε εδώ ενώ λέει οτι είναι άθεος, για λόγους ψηφοθηρίας! Μπορούμε να σιωπήσουμε;”
Η Δέησις ολοκληρώθηκε με τον κ.Μπαλαούρα απόντα ,αλλά στη συνέχεια δεν έγινε η καθιερωμένη λιτανεία διότι άρχισε καταρρακτώδης βροχή!

Όσοι εκ των παρισταμένων, κληρικών και λαϊκών, άκουσαν το “μάθημα” που έδωσε ο π. Βενέδικτος προς τον εθνοπατέρα- τρομάρα του- έσπευσαν να τον συγχαρούν για το θάρρος του και την … Χριστοδουλική παρρησία του.

FullSizeRender
Εδώ ο κ. Μπαλαούρας με την πλάτη χαιρετά τις τοπικές αρχές! Όπως ήλθε, έτσι κι έφυγε!