Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας στον Πατριάρχη Ρουμανίας

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας στον Πατριάρχη Ρουμανίας

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ, είχε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Πέτρο Ποροσένσκο.

Να σημειωθεί πως η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του Ουκρανού Προέδρου στην Ρουμανία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, αναφέρθηκε στους πνευματικούς και ιστορικούς δεσμούς της Ρουμανίας με την Ουκρανία.

Επίσης ο Πατριάρχης Δανιήλ αναφέρθηκε στον Άγιο Πέτρο Μογίλα, Μητροπολίτη Κιέβου, καθώς και στον Άγιο Παϊσιου Βελιτσκόφσκι, ο οποίος ήταν από την Ουκρανία.

Να αναφερθεί ότι στις 19 Απριλίου η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρουμανίας, αποφάσισε να μεταφραστούν στην ουκρανική γλώσσα έργα του Αγίου Παϊσιου.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Δανιήλ για την συνάντηση, και δεσμεύτηκε να βοηθήσει στην κάλυψη αναγκών των Ρουμάνων της Ουκρανίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκε και ίδρυση ενορίας στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας το Βουκουρέστι.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας, Επίσκοπος Βαρλαάμ σε πρόσφατη συνέντευξη με τον Αρχιεπίσκοπο Ζαπορόζιε κ. Λούκα, δήλωσε ότι στην Ουκρανία υπάρχει μόνο μία Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Ονούφριο.