Η εορτή του φίλου του Χριστού στην Μητρόπολη Λαγκαδά

Η εορτή του φίλου του Χριστού στην Μητρόπολη Λαγκαδά

Το Σάββατο, προ της Κυριακής των Βαΐων, 23 του μηνός Απριλίου ε.έ., τιμήθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η εορτή της μνήμης του εγερθέντος αγίου και δικαίου φίλου του Χριστού Λαζάρου, πρώτου Επισκόπου Κιτίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις το Καθολικό της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου, συμπαραστατούμενος μεταξύ των άλλων κληρικών και υπό του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Κύριλλου Κεχαγιόγλου.

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης υπογράμμισε ότι με την φράση «Δεύρο Έξω», που απευθύνει ο Κύριος στον Λάζαρο, μας καλεί όλους να βγούμε από την φθορά και τον θάνατο, ώστε να ζήσουμε την ζωή της Καινής Κτίσεως.

Με το γεγονός της Αναστάσεως του Λαζάρου, ο Κύριος καταργεί τον θάνατο και μας φανερώνεται ως Αρχηγός της ζωής και ως Μόνος έχοντα επί του θανάτου κυριότητα, επεσήμανε σε άλλο σημείο της ομιλίας του για να καταλήξει λέγοντας, η Έγερση του Λαζάρου αποτελεί το προμήνυμα της κοινής Ανάστασης, αρκεί πάντοτε να πιστεύουμε αληθινά.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργία, επισκέφτηκαν στο Επισκοπείο ομάδες μικρών παιδιών όπου και έψαλλαν τα παραδοσιακά κάλαντα του Αγίου Λαζάρου, δίδοντας έτσι και αυτά, με τον δικό τους τρόπο, το μήνυμα της Αναστάσεως του Λαζάρου και συνεχίζοντας την διατήρηση των παραδόσεων της πατρίδος μας, οι οποίες και είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης,αφού ευχαρίστησε τα παιδιά που ήρθαν και τραγούδησαν τα παραδοσιακά αυτά κάλαντα, τα ευχήθηκε καταλλήλως δια τις επερχόμενες ημέρες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και της Ζωηφόρου Αναστάσεως του Κυρίου, ενώ παράλληλα τα προσέφερε και τα παραδοσιακά «Λαζαράκια».