Κουρουμπλής προς Κοζάνης: “Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές”

Κουρουμπλής προς Κοζάνης: “Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές”

Ιδιαίτερα σκληρή απάντηση έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής στον μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλο ο οποίος τον κατηγόρησε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κοζάνη δεν δέχτηκε να τον επισκεφτεί.

“Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές…” σχολίασε ο κ. Κουρουμπλής απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για να συμπληρώσει πως “θλίβομαι… να απευθύνεται ο μητροπολίτης Κοζάνης σε μένα με αυτό τον τρόπο “.

Ο υπουργός Εσωτερικών από τις Θερμοπύλες όπου επισκέφτηκε την δομή προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στην Φθιώτιδα έσπευσε να διευκρινίσει ότι “επειδή η αλήθεια θα πρέπει να αποκατασταθεί, τηλεφωνήσαμε και δεν μας απάντησαν. Το ίδιο κάναμε με τον μητροπολίτη Λαρίσης, το ίδιο κάναμε και με το μητροπολίτη Φθιώτιδος. Είναι μάρτυρες πιστεύω οι άνθρωποι. Και οι δύο μας απάντησαν ότι ήταν σε ανειλημμένες υποχρεώσεις, εκτός της μητρόπολης και δεν μπορούσαν να γίνει το ραντεβού”, σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Ο υπουργός ανέφερε για τον μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης πως “απευθύνεται σε έναν άνθρωπο που όπου και αν πάω ξέρουν οι μητροπολίτες ότι ζητώ να τους δω. Σε όποιο ταξίδι και αν πάω. Θέλω λοιπόν να πω ότι βρήκε την ευκαιρία να κάνει τον κομματάρχη. Δυστυχώς το λέω εγώ και ξέρει η εκκλησία ποια είναι η δική μου πορεία, το χριστιανικό μου ήθος και η στάση μου, απέναντι στην εκκλησία. Τίποτα άλλο…”.