You are currently viewing Στον Άγιο Αθανάσιο Πολυδρόσου λειτούργησε ο νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος

Στον Άγιο Αθανάσιο Πολυδρόσου λειτούργησε ο νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος

από την εφημερίδα ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ

Με ξεχωριστή λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Β΄ Κυριακή των Νηστειών, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου, όπου ιερατικός Προϊστάμενος είναι ο εκ της Ανατολικής Φραγκίστας π. Λάμπρος Ανδρεάκης.

Πλήθος Ευρυτάνων από πολλές περιοχές της Αθήνας, αλλά και εκπρόσωποι Ευρυτανικών Συλλόγων και φορέων, κατέκλυσαν το Ναό τιμώντας με εκκλησιαστική ευπρέπεια και σεβασμό, τον νέο Μητροπολίτη Καρπενησίου, σε μια ενορία όπου το ευρυτανικό στοιχείο είναι έντονο.

Προ του «Δι΄ευχών», ο π. Λάμπρος Ανδρεάκης, προλογίζοντας τον νέο Μητροπολίτη Καρπενησίου τόνισε: «Σεβασμιώτατε, η τοπική Εκκλησία της Ευρυτανίας και μεις οι Ευρυτάνες, που ζούμε στην Αθήνα, κλήρος και λαός, άπαντες χαιρόμεθα και αγαλλόμεθα με την εκλογή σας ως Μητροπολίτου Καρπενησίου», «Σας ευχόμεθα εύκαρπη ποιμαντορία». Στη συνέχεια ο προϊστάμενος του Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην προσωπικότητα του νέου Ιεράρχη, στα πολλαπλά χαρίσματά του και στην πολύχρονη γνωριμία τους.

Από την πλευρά του ο Νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου, κ.κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον π. Λάμπρο για τα καλά του λόγια και για την πρόσκληση να χοροστατήσει στην Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από τους συνεφημερίους του Ναού αλλά και από Ευρυτάνες ιερείς που διακονούν σε Μητροπόλεις της Αθήνας. «Γνωρίζω από χρόνια τους Ευρυτάνες, καθότι στην Ενορία μου στο Σχηματάρι κατοικούν πολλοί Αγραφιώτες, ενώ έχω επισκεφτεί και πολλές φορές τα χωριά των Αγράφων», τόνισε ο κ. Γεώργιος. Στη συνέχεια του λόγου του ο Σεπτός Ποιμενάρχης της Μητροπόλεώς μας, αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη θυσιαστική πράξη εκείνων των 4 ανθρώπων, να κατεβάσουν από τη στέγη, μπροστά στον Κύριο, τον Παραλυτικό, δείχνοντας έτσι την σιγουριά τους και την πίστη τους ότι ο Χριστός θα τον γιατρέψει. «Ας ομοιάσουμε σε αυτούς, αδελφοί μου, αποδεικνύοντας εμπράκτως στη ζωή μας, την πίστη, την εμπιστοσύνη και την ελπίδα στο Θεό μας», προέτρεψε τους πιστούς.

Συγκινημένοι οι Ευρυτάνες στην καταγωγή αλλά και οι Ενορίτες καταχειροκρότησαν φωνάζοντας πολλές φορές «άξιος» στον νέο Ποιμενάρχη τους, ευχόμενοι από καρδιάς καλή δύναμη στα νέα του υψηλά καθήκοντα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προς τιμή του Σεβασμιωτάτου, από τους εφημερίους και το Εκκλ. Συμβούλιο, προσφέρθηκε καφές – κέρασμα, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. Ακολούθησαν χαιρετισμοί και εγκάρδιες ευχές, από τον σοφό Ευρυτάνα Διδάσκαλο Παναγιώτη Βλάχο, από την πρώην Υπουργό Κ. Μπουρδάρα και από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων Χρήστο Αρβανίτη. Άπαντες ευχήθηκαν ευλογημένη ποιμαντορία στον κ. Γεώργιο και να αναδειχθεί άξιος συνεχιστής του προκατόχου του, γέροντος Νικολάου. Η καθόλα ευλογημένη Β΄ Κυριακή των Νηστειών, στην Ενορία του Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου, έκλεισε με τον οικοδεσπότη π. Λάμπρο Ανδρεάκη, να δωρίζει στον Σεβασμιώτατο, μετά υικών ευχών μια ποιμαντορική ράβδο.

Τον Άγιο Καρπενησίου, πλαισίωσαν ως συλλειτουργοί στο θυσιαστήριο, πέραν του π. Λάμπρου Ανδρεάκη, οι συνεφημέριοί του π. Μανουήλ και π. Παναγιώτης, οι Ευρυτάνες στην καταγωγή ιερείς π. Δημήτριος Σκόνδρας, π. Ιωάννης Διώτης, π. Ιωάννης Λάμπρου, ο Ιερομόναχος Γρηγόριος και από την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγραίων π. Ευάγγελος Φεγγούλης. Επίσης παραβρέθηκαν στην εορταστική και ευλογημένη αυτή σύναξη, ως ευλαβείς προσκυνητές, ο Πρόεδρος της ΟΕΣ Χρήστος Αρβανίτης, ο Πρόεδρος της Πανευρυτανικής Κώστας Παπαδόπουλος, ο Γραμματέας της Ένωσης Ευρυτάνων Επιστημόνων Απόστολος Αβράμπος, οι Πανεπιστημιακοί κ. Ηλίας Τζιώρας και Κλεομένης Κουτσούκης, ο κ. Παναγιώτης Βλάχος, ο κ. Δημήτρης Φαλλής, ο κ. Παύλος Νταλλής, ο Πρόεδρος Ανατολικοφραγκιστιανών Κώστας Κουτσούμπας, εκπρόσωποι Ευρυτανικών Συλλόγων και φορέων και πλήθος Ευρυτάνων, που προσήλθαν άπαντες να ευχηθούν στον νέο Επίσκοπο της Ευρυτανίας, ΑΞΙΟΣ και ευλογημένος.