Μεσσηνίας: «Η ανθρωπιά δεν έχει σύνορα και η αλληλεγγύη δεν έχει διακρίσεις»

Μεσσηνίας: «Η ανθρωπιά δεν έχει σύνορα και η αλληλεγγύη δεν έχει διακρίσεις»

Σε σύσκεψη στην Περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας συμμετείχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με αντικείμενο την εθελοντική συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.
Στη σύσκεψη προήδρευσε η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κα Ελένη Αλειφέρη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δήμων του νομού, των Μητροπόλεων Τριφυλίας και Μάνης, των Διευθυντών εκπαίδευσης, του Ιατρικού και Δικηγορικού Συλλόγου του νομού, καθώς και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Ο κ. Χρυσόστομος στην τοποθέτησή του χαιρέτισε θετικά την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συνεχάρη την κα Αντιπεριφερειάρχη για τον σχεδιασμό της όλης διαδικασίας. Επευλόγησε την συμπαράσταση των φορέων του νομού, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Η ανθρωπιά δεν έχει σύνορα και η αλληλεγγύη δεν έχει διακρίσεις».
Να σημειωθεί επίσης ότι παρεχώρησε χώρο στο Άσυλο Ανιάτων της Μητροπόλεως, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως κεντρικός χώρος συλλογής του συνόλου της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος απέστειλε εγκύκλιο σημείωμα προς τις ενορίες και τις μονές της Μητροπόλεως, προτρέποντας τους Χριστιανούς να δείξουν την αγάπη και την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες οι οποίοι δοκιμάζονται στη χώρα μας. H συλλογή της ανθρωπιστικής βοήθειας θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως και την 8η Απριλίου 2016.