You are currently viewing Ο 94χρονος ιερέας π. Ιωαννίκιος αναστατώνει την Κρήτη με το θαυματουργό λαδάκι του Αγίου Ανανία.  ••Παρέμβαση Κρήτης Ειρηναίου: ”Να μην στηρίζουμε τις ελπίδες μας μόνο στα θαύματα”

Ο 94χρονος ιερέας π. Ιωαννίκιος αναστατώνει την Κρήτη με το θαυματουργό λαδάκι του Αγίου Ανανία. ••Παρέμβαση Κρήτης Ειρηναίου: ”Να μην στηρίζουμε τις ελπίδες μας μόνο στα θαύματα”

ΠΗΓΗ:Άννα Κωνσταντουλάκη


Πλήθος πιστών από όλη την Κρήτη και όχι μόνο, με σοβαρά μεταξύ άλλων προβλήματα υγείας, συρρέουν στο σπίτι 94χρονου ιερέα από τον Βαχό Βιάννου, ο οποίος τους υπόσχεται θαυματουργές θεραπείες με τη βοήθεια αγιασμένου λαδιού που βρίσκεται στην εικόνα του Αγίου Ανανία, συστήνοντάς τους να διακόψουν τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούν.

Ο ιερέας κρατάει αρχείο με τα “συγκλονιστικά”, όπως αναφέρει “θαύματα του Αγίου”, έχει καταγράψει τα ονοματεπώνυμα και τις ιστορίες των πιστών που λέει ότι έχει βοηθήσει, ενώ δείχνει και τις φωτογραφίες τους.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν και βίντεο με ομιλίες του π. Ιωαννίκιου στα οποία περιγράφει τα θαύματα, παρουσιάζοντας τους ανθρώπους που ζήτησαν και έλαβαν τη βοήθειά του.

Οι τερατογενέσεις που αντιμετωπίζονται με… λαδάκι και τα πόδια που… φυτρώνουν

Μεταξύ άλλων περιγράφει την περίπτωση τερατογένεσης που αποφεύχθηκε όταν η έγκυος έβαζε αγιασμένο λάδι πρωί, μεσημέρι, βράδυ, στο κεφάλι και στην κοιλιά, με αποτέλεσμα ο υπέρηχος μετά από 20 ημέρες να δείξει ότι το παιδί “έγινε καλά”.

Ακόμα περιγράφει την περίπτωση γυναίκας με όγκο στη μήτρα. “Δεν την βοηθούσαν τα φάρμακα, ο όγκος μεγάλωσε και της λέω κόψε τα φάρμακα, βάλε λαδάκι και σώθηκε”.

Αναφέρθηκε ακόμη στην περίπτωση 6χρονου παιδιού με καρκίνο στο κεφάλι που επρόκειτο να χειρουργηθεί στο εξωτερικό.

Ο ίδιος λέει στο βίντεο ότι έδωσε στη μητέρα του λάδι από το καντύλι του Αγίου για να βάζει στο παιδί και της είπε να μην φοβάται, αν και οι χειρουργοί ήταν Εβραίοι “οι οποίοι μας μισούν”.

“Στη διάρκεια του χειρουργείου”, λέει εμφανίστηκε ο Άγιος Ανανίας με την μορφή γιατρού, έδωσε οδηγίες για το πώς πρέπει να γίνει το χειρουργείο και το παιδί που ήταν ξεγραμμένο, σώθηκε και τώρα είναι υγιέστατο”.

Ένα ακόμη “θαύμα” αφορά παιδί που είχε μόνο το αριστερό πόδι και το δεξί… φύτρωσε, όταν η έγκυος μητέρα του ακολούθησε τις συμβουλές του, νήστεψε, εξομολογήθηκε και έβαζε το λάδι στην κοιλιά της.

Αναφέρεται και σε περιπτώσεις γυναικών με αλλεπάλλλες αποτυχημένες εξωσωματικές, που απέκτησαν πολλά παιδιά με το λάδι του Αγίου και τη νηστεία αλλά και σε πολλές περιπτώσεις καρκινοπαθών που θεραπεύτηκαν με τον ίδιο τρόπο. “Ήλθε σ’ εμένα η οδοντίατρος (την κατονομάζει) με καρκίνο θυρεοειδούς, της δίνω λάδι και η επόμενη εξέταση ήταν καθαρή”.

hrakleuio

Στα βίντεο, μάλιστα, αναφέρεται:

“Ο γέροντας ιερομόναχος αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος από τον Βαχό Βιάννου μιλά για τον Άγιο Ανανία (Χατζηανανία). Διηγείται για τον βίο και τα συγκλονιστικά θαύματα τα οποία ο ίδιος έχει καταγράψει είτε από διηγήσεις, γεροντότερων, είτε από προσωπικές του εμπειρίες. Πολλές απίστευτες θεραπείες και θαυμαστά γεγονότα έχει επιτελέσει ο Άγιος Ανανίας, με το άγιο ευχέλαιο που δίνει ως ευλογία ο γέροντας Ιωαννίκιος”.

Ο 94χρονος ιερέας δέχεται πιστούς όλων των κοινωνικοοικονομικών τάξεων, συχνά μετά από ραντεβού που έχει κλειστεί, ενώ το τηλέφωνό του χτυπάει ασταμάτητα καθώς πάρα πολλοί πιστοί ζητούν την ευλογία του και την συμβουλή του για τα θέματα που τους απασχολούν.

Άνθρωποι από το χώρο της εκκλησίας οι οποίοι βρίσκονται υψηλά στην ιεραρχία, γνωρίζουν το θέμα καθώς έχουν γίνει και αποδέκτες καταγγελιών, σύμφωνα με τις οποίες ο υπερήλικας ιερέας υπόσχεται θαυματουργές θεραπείες χωρίς τη βοήθεια της επιστήμης. “Δυστυχώς δεν είναι ο μόνος, τι να κάνουμε” μας είπαν.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος είπε στην “Π”:

“Πρέπει να αγωνιζόμαστε, να εμπιστευόμαστε την επιστήμη και να μην στηρίζουμε τις ελπίδες μας μόνο στα θαύματα. Ελπίζω οι άνθρωποι να το καταλαβαίνουν αυτό”.