Συνεδριάζει  η Επιτροπή Διαλόγου Πολιτείας και Εκκλησίας

Συνεδριάζει η Επιτροπή Διαλόγου Πολιτείας και Εκκλησίας

Υπό την προεδρία του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και με τη συμμετοχή πλειάδας υπουργών και εκπροσώπων της Εκκλησίας θα συνεδριάσει αύριο το μεσημέρι Ση «Επιτροπή για τη Μελέτη και Επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος».

Η συνεδρίαση θα ασχοληθεί με τα εξής θέματα:
•Καθεστώς λειτουργίας Κοιμητηριακών Ναών
•Κράτηση ποσοστού 50% επί των ακαθαρίστων εσόδων των πρώην Παρεκκλησίων του Ταμείου Ασφάλισης Κληρικών Ελλάδος (ΤΑΚΕ)
•Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες

Από πλευράς Πολιτείας θα συμμετάσχουν: O Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Ν. Φίλης ως Πρόεδρος της Επιτροπής, η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Σ. Αναγνωστοπούλου, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Π. Κουρουμπλής, ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γ.Κατρούγκαλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Χουλιαράκης και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Ι.Αμανατίδης.

Από πλευράς της Εκκλησίας θα συμμετάσχουν: O Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, αντιπρόεδρος της ΔΙΣ, ο Πρόεδρος της ΕΚΥΟ, Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμης και ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, Μητροπολίτης Κυδωνίας κ.Δαμασκηνός.