Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ελευθερούπολη – Η συγκίνηση του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου για τους πρόσφυγες (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ελευθερούπολη – Η συγκίνηση του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου για τους πρόσφυγες (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016 εσπέρας, τελέσθηκε σε κλίμα κατανύξεως ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός (της συγχωρήσεως) επί τη ενάρξει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου.
Ο Εσπερινός τελέσθηκε με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και των Διακόνων της Μητροπόλεως προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου και τη παρουσία πλήθους πιστών της πόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, με κεντρικό θέμα την εξορία των πρωτοπλάστων. Ωστόσο, στάθηκε και στο δράμα των προσφύγων και με συγκίνηση αναφέθηκε στις εικόνες με τους ανθρώπους που μένουν στη λάσπη.

Στο τέλος του Εσπερινού, τόσο οι ιερείς όσο και το πολυπληθές Εκκλησίασμα, πέρασαν και ασπάστηκαν το χέρι του Σεβασμιωτάτου αιτούμενοι συγχωρήσιν και ανταλλάσσοντας, ως συνηθίζεται, τον ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως μεταξύ τους.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά τη ακολουθία του Εσπερινού: