Θα επισκεφθούν το Άγιο Όρος ο  Πατριάρχη Μόσχας και ο Πρόεδρος Πούτιν;

Θα επισκεφθούν το Άγιο Όρος ο Πατριάρχη Μόσχας και ο Πρόεδρος Πούτιν;

Επίσκεψη στο Άγιον Όρος θα πραγματοποιήσουν σύμφωνα με πληροφορίες  ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος και ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Σεργκέι Πρικχόντκο, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τρία μέσα ενημέρωσης – μεταξύ των  οποίων και ο  real.fm 97.8 – η επίσκεψη του προέδρου Πούτιν στην Ελλάδα βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναμένεται περί το τέλος Μαίου ή στις αρχές Ιουνίου αναφέρει στο ρεπορτάζ του για την ιστοσελίδα Real.gr ο Παναγής Γαλιατσάτος. Στο πρόγραμμα του Ρώσου προέδρου, συνεχίζει το ρεπορτάζ,  θα συμπεριλαμβάνεται και επίσκεψη στο Άγιο Όρος, όπου οι Ρώσοι γιορτάζουν φέτος τα χίλια χρόνια της μοναστικής τους παρουσίας στον ευλογημένο Αθωνα.

«Όπως είπε πάντως ο κ. Πρικχόντκο, του Ρώσου Προέδρου θα προηγηθεί ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, ο οποίος θα βρεθεί στη χώρα μας περί τα μέσα Μαΐου, όπου είναι προγραμματισμένες οι ημέρες πνευματικού πολιτισμού της Ρωσίας. Και ο Πατριάρχης θα δώσει το παρόν στο Άγιο Όρος. Κατά τον κ. Πρικχόντκο, η κοινή ορθόδοξη παράδοση μετέχει με ιδιαίτερο τρόπο στις ελληνορωσικές σχέσεις. Αποκάλυψε μάλιστα, ότι πριν από δύο μέρες στη Μόσχα συνεδρίασε το Εποπτικό Συμβούλιο της Μονής Αγίου Παντελεήμονος στο Άγιο Όρος, στο οποίο συμμετέχουν τόσο ο Πρωθυπουργός Διμίτρι Μεντβέντεβ όσο και ο Πατριάρχης Κύριλλος και συμφώνησαν το πρόγραμμα αποκατάστασης των ρωσικών μοναστηριών για τις επετειακές εκδηλώσεις», σημειώνεται στο ρεπορτάζ του  Παναγή Γαλιατσάτου για τη Real.gr.