Δεν ήταν έγκλημα, ήταν μεγάλο λάθος Αλέξη!

Δεν ήταν έγκλημα, ήταν μεγάλο λάθος Αλέξη!

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου και ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επέλεξαν να προσφέρουν λουλούδια για την γιορτή της γυναίκας έξω από το κτήριο της Πρωθυπουργίας στη Σμύρνη.

Η επιλογή της Σμύρνης, εκ μέρους της τουρκικής κυβέρνησης,για να συγκληθεί το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών δεν ήταν τυχαία.

Περισσότερο στόχευε για να δώσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον ελληνικό λαό και βέβαια στον Αλέξη Τσίπρα( που αμφιβάλλω αν το κατάλαβε), ότι η δοξασμένη πόλη της Ιωνίας, στην οποία ανθούσε το ελληνικό στοιχείο και ο Ελληνισμός, είναι τώρα τουρκική.

Αθελά της, όμως, η Τουρκία έδωσε και μια μοναδική ευκαιρία για έναν Έλληνα πρωθυπουργό, νέο σε ηλικία και απαλλαγμένο ίσως από εμμονές του παρελθόντος, να κάνει την υπέρβαση.
Και να υπογραμμίσει ότι οι ιστορικές μνήμες δεν θυσιάζονται τόσο εύκολα στον βωμό δημοσίων σχέσεων ή στην προσδοκία εξυπηρετήσεων που υπόσχεται οτι θα προσφέρει η τουρκική πλευρά. Από τόσα τριαντάφυλλα που με χαμόγελα μοίρασαν ο κ. Τσίπρας και η μουσίτσα ο Νταβούτογλου στις Τουρκάλες δημοσιογράφους (των φιλοκυβερνητικών πλέον ΜΜΕ, καθώς τα άλλα τελείωσαν στην Τουρκία αφού τα έκλεισαν) και μετά τις shelfie που έβγαλαν, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα κράταγε ένα… τελευταίο τριαντάφυλλο, για να το αποθέσει εκεί που κάποτε υψώνονταν ο ναός της Άγιας Φωτεινής, εκεί που λειτούργησε για τελευταία φορά ο Χρυσόστομος Σμύρνης, λίγο πριν περάσει στην ιστορία, μαρτυρώντας στα χέρια του τουρκικού όχλου. ‘Η αν δεν ήθελαν να ενοχλήσουν με την κίνηση αυτή τον κ.Νταβούτογλου, θα μπορούσε να ρίξει το τελευταίο τριαντάφυλλο έτσι συμβολικά στην θάλασσα, στην προκυμαία της πόλης, εκεί όπου μαρτύρησε ένα από τα πιο σπουδαία κομμάτια του Ελληνισμού! ‘Ηταν μία μοναδική ευκαιρία για τον κ. Τσίπρα να στείλει έστω και αυτό το έμμεσο μήνυμα. Μήνυμα μνήμης για τους χιλιάδες Ελληνες της Σμύρνης που δολοφονήθηκαν απλά επειδή ήταν Ελληνες. Ο πρωθυπουργός δεν θα το σκέφθηκε… Δεν ήταν έγκλημα, αλλά ήταν ένα μεγάλο λάθος!!!