Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στην Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος,  με ομιλητή τον Αρχιμ. Επιφάνιο Οικονόμου

Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στην Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος, με ομιλητή τον Αρχιμ. Επιφάνιο Οικονόμου

Φωτορεπορτάζ | Ευάγγελος Σαμαράς


Την ιερά μνήμη των «Τριών μεγίστων φωστήρων της τρισηλίου Θεότητος», τίμησε με λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων το απόγευμα της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου παραμονή της εορτής.

Στο επίκεντρο ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης όπου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Τιμοθέου, πλαισιούμενου από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Αμφιλόχιο Παπανδρέου καθώς και τους ιερείς της πόλης.

Παρούσα η εκπαιδευτική κοινότητα της πόλεως Καρδίτσης μετά του απερχομένου και το νέου διευθυντού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Θωμά Καρανίκα και Μιχάλη Παπανούσκα, καθώς και της διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έφης Μητσιάδη.

Επίσημος προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος ήταν ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου ο οποίος πραγματοποίησε επίκαιρη ομιλία με θέμα: «Η σταυρική πορεία της σύγχρονης ελληνικής παιδείας».

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Ποιμενάρχης της Εκκλησίας της Θεσσαλιώτιδος επιθυμώντας να τιμήσει την προσφορά του απερχόμενου διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θωμά Καρανίκα του απένειμε την τιμητική διάκριση της Μητροπόλεως, ήτοι τον Σταυρό του Αγίου Σεραφείμ.

3ierarxes karditsa-1

3ierarxes karditsa-2

3ierarxes karditsa-3

3ierarxes karditsa-4

3ierarxes karditsa-5

3ierarxes karditsa-6

3ierarxes karditsa-7

3ierarxes karditsa-8

3ierarxes karditsa-9

3ierarxes karditsa-10

3ierarxes karditsa-11

3ierarxes karditsa-12

3ierarxes karditsa-13

3ierarxes karditsa-14

3ierarxes karditsa-15

3ierarxes karditsa-16

3ierarxes karditsa-17

3ierarxes karditsa-18

3ierarxes karditsa-19

3ierarxes karditsa-21

3ierarxes karditsa-22

3ierarxes karditsa-23

3ierarxes karditsa-24

3ierarxes karditsa-25