You are currently viewing Κοπή Βασιλόπιτας ”ΚΙΒΩΤΟΥ” Αγίου Χρυσοστόμου στη Δράμα

Κοπή Βασιλόπιτας ”ΚΙΒΩΤΟΥ” Αγίου Χρυσοστόμου στη Δράμα

Του Αρχιμ. Γεράσιμου Βλατίτση


Σε κλίμα χαράς και ευφροσύνης τελέστηκε η πρωτοχρονιάτικη γιορτή της νεανικής συντροφιάς του πνευματικού κέντρου της “ΚΙΒΩΤΟΥ”, το απόγευμα του Σαββάτου 9 Ιανουαρίου 2016 στον Ιερό Ναό του Αγίου Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Δράμας – Σμύρνης.

Παιδιά και γονείς συγκεντρώθηκαν από νωρίς και κατέλαβαν τις θέσεις τους.

Στις 5:30μ.μ. ξεκίνησε η εκδήλωση με προσλαλιά-καλωσόρισμα του π. Γερασίμου που μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές για καλή και ευλογημένη χρονιά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ.Παύλου ο οποίος απουσίαζε σε προσκύνημα στο Άγιον Όρος.

Στη συνέχεια παρουσίασε το κατηχητικό έργο με τις ποικίλες δράσεις κατά το παρελθόν έτος.

Ευχαρίστησε τα στελέχη που διακονούν τις δραστηριότητες της “ΚΙΒΩΤΟΥ”, τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία και όλους εκείνους που ενισχύουν την ενοριακή κατηχητική προσπάθεια.

Η φετινή εκδήλωση πλαισιώθηκε από τον αθλητικό και πολιτιστικό σύλλογο παιδιών με αναπηρία “ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ” που έλαβαν μέρος στα κάλαντα, στα τραγούδια και στα δύο επίκαιρα θεατρικά δρώμενα (1ο αναβίωση Θρακιώτικου εθίμου παραμονής των Χριστουγέννων: “Τα εννιά φαγιά”, 2ο θεατρική διασκευή του βιβλίου του Σίλβερστάιν :”Το δέντρο που έδινε”) που αποδόθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Το φλουρί έλαχε στον Μπάμπη Τσιρίδη που έλαβε ώς ευλογία ένα τάμπλετ, ενώ στη βασιλόπιτα των γονέων στην κα.Ελένη η οποία έλαβε ένα πορτοφόλι.

Όλα τα παιδιά πήραν από ένα πορτοφολάκι κερμάτων με πυρογραφία το μονόγραμμα του Χριστού.

Παρέστησαν ο βουλευτής κ.Δημήτριος Κυριαζίδης, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Δράμας αντιδήμαρχος κ.Άγγελος Σολάκης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ.Μάριος Αποστολίδης, ο δημοτικός σύμβουλος κ.Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητος Καλλιφύτου κ.Κωνσταντίνος Διαμαντίδης, ο νέος διευθυντής του 6ου δημοτικού σχολείου Δράμας κ.Δημήτριος Κωνσταντινίδης και αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών της Δόξας Δράμας.

Την ευθύνη της εκδήλωσης είχε η δασκάλα κα.Ευθυμία Μποχορίκου που αρμονικά συντόνισε τη ροή του προγράμματος. Στον καλλιτεχνικό τομέα πήραν μέρος οι: Ελισάβετ Τασιούδη τραγούδι, Γιάννης Σαμψών βιολί, Δημήτρης Ρούτσης νταχαρέ, Γιάννης Ζεμαδάνης αρμόνιο, Κωνσταντίνος Ζεμαδάνης τουμπερλέκι, Θανάσης Κουλεντιανός κανονάκι, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος κιθάρα, Ζώης Σαμψών σκηνική επιμέλεια.

Η Ενοριακή Επιτροπή, η Φιλόπτωχος και αρκετές μητέρες φρόντισαν τον ευπρεπισμό των χώρων και τη διανομή των εδεσμάτων στην υπαίθρια δεξίωση, που ευγενώς προσέφεραν ο φούρνος Τσακαλίδη και ο Περικλής Κωφίδης.

Ο Αντώνης Κασδοβασίλης με τον Κώστα Τερζή οργάνωσαν τον αθλητικό τομέα των παιδών και ανακοίνωσαν ποδοσφαιρικό τουρνουά.

drama-2

drama-3

drama-4

drama-5

drama-6

drama-7

drama-8

drama-9

drama-10