Ιερισσού Θεόκλητος: ”Η σκιά του ανθρώπου καλύπτει σήμερα το πρόσωπο του Θεού”

Ιερισσού Θεόκλητος: ”Η σκιά του ανθρώπου καλύπτει σήμερα το πρόσωπο του Θεού”

ΠΗΓΗ: Ν. Μάδυτος | Χρήστος Καναρόπουλος


Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή μετά τα Φώτα, 10 Ιανουαρίου 2016, η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου Επισκόπου Νύσσης, στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου της Ν. Μαδύτου Θεσσαλονίκης.

Του Όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Λεόντιο Καρίκα, τον συνεφημερίο οικονόμο π. Ιωακείμ Περήφανο, τους ιεροδιακόνους π. Μελέτιο Τσόγκα και π. Γεώργιο Κυριάκου, καθώς και πλήθος ευσεβών πιστών.

Στο θείο κήρυγμα του ο σεπτός Ποιμενάρχης της Χαλκιδικής κ. Θεόκλητος ήταν ιδιαίτερα “καυστικός” για τους πολιτικούς που ψηφίζουν νόμους που ευτελίζουν και γελοιοποιούν την αξιοπρέπεια, την παράδοση, την ηθική και την πίστη του σημερινού Έλληνα χριστιανού, αναφερόμενος στο σύμφωνο συμβίωσης. Κάλεσε τους πιστούς να κρατήσουν ψηλά τη σημαία της Παραδόσεως και της Πίστεως, φυλάγοντας “θερμοπύλες”.

Αναφερόμενος στην Ευαγγελική Περικοπή στάθηκε στη φράση του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου: «ὁ λαός ὁ καθήμενος ἐν σκότει εἶδε φῶς μέγα» (Ματθ. δ’ 16), φράση του Προφήτου Ησαΐα, ο οποίος 800 χρόνια πριν γεννηθεί ο Χριστός, Τον ανήγγειλε σαν ένα μεγάλο φώς που φωτίζει τον κόσμο.

Και κατέληξε ο Σεβασμιώτατος: “στον αιώνα που διανύουμε, και μετά από δύο φοβερούς παγκόσμιους πολέμους, που γέμισαν τον κόσμο με νεκρούς, τάφους, ερείπια και ορφανά, ύστερα από διάφορες φιλοσοφικές, ιδεολογικές, ταξικές και κοινωνικές επαναστάσεις που έσπειραν τον όλεθρο και ανέτρεψαν τις πνευματικές αξίες και κυρίως αμφισβήτησαν την αξία του ανθρώπου, ένα ημίφως δείχνει να σκεπάζει και πάλι τον κόσμο μας. Τα σύννεφα του τεχνικού πολιτισμού, οι καπνοί των εργοστασίων μας, οι φλόγες των διαστημικών πυραύλων μας και η σκόνη των πυρηνικών δοκιμών μας, έχουν ρίξει για μια ακόμα φορά βαρειά την σκιά τους στο φως του Χριστού. Στις ημέρες μας η σκιά του ανθρώπου έκρυψε και πάλι το πρόσωπο του Θεού… Η ευθύνη όλων μας είναι τεράστια και πάλι το Φως το ανέσπερο του Χριστού να γλυκάνει τον κόσμο και να φωτίσει τις κουρασμένες ανθρώπινες συνειδήσεις και ψυχές…”.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα του Ιερού Ναού, ευχόμενος χρόνια πολλά και ευλογημένο παρά Κυρίου το 2016!

n. maditos 1

n. maditos 2

n. maditos 3

n. maditos 4

n. maditos 5

n. maditos 6

n. maditos 7

n. maditos 8

n. maditos 9

n. maditos 10

n. maditos 11

n. maditos 12

n. maditos 13

n. maditos 14

n. maditos 15

n. maditos 16

n. maditos 18

n. maditos 19

n. maditos 20

n. maditos 21

n. maditos 22

n. maditos 23

n. maditos 24

n. maditos 25

n. maditos 26

n. maditos 27

n. maditos 28

n. maditos 29

n. maditos 30

n. maditos 31

n. maditos 32

n. maditos 33

n. maditos 34

n. maditos 35

n. maditos 36

n. maditos 37