You are currently viewing Πρωτοχρονιά στην μητρόπολη Λαγκαδά

Πρωτοχρονιά στην μητρόπολη Λαγκαδά

Μετά πάσης λαμπρότητος και ιεροπρέπειας, εορτάσθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης η Μεγάλη Δεσποτική της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Ουρανοφάντορος.

Το απόγευμα της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς, τελέσθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Εορτών εις το Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Βασιλείου, η οποία και ευρίσκεται εις την ομώνυμη περιοχή.

Την Παρασκευή 1η του νέου αρξαμένου της Χρηστότητος του Κυρίου έτους 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, και μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα, ετελέσθη η Επίσημος Δοξολογία επί τῄ εισόδῳ εις τον νέον Ενιαυτόν της Χρηστότητος Κυρίου έτος 2016, παρουσία του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννη Καραγιάννη, εκπροσώπων των Πολιτικών, Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών φορέων της επαρχίας του Λαγκαδά καθώς και πλήθους πιστών.

Αναφερόμενος στην σημερινή ημέρα και στην ανατολή του Νέου Έτους 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης υπογράμμισε ότι είναι μεγάλη υπόθεση να βρισκόμαστε όλοι μπροστά σε αυτήν την δωροληψία της καινούργιας ημέρας και της ενάρξεως μίας νέας χρονιάς από τον Κύριο, ο οποίος και μας την χαρίζει παρόλο που δεν μας την χρωστάει, ούτε είναι κάτι το αυτοδίκαιο και αυτονοούμενο.

Θα πρέπει όλοι μας, μέσα από την καρδιά μας, για αυτήν Του την δωρεά κατά πρώτον να του ζητήσουμε το έλεος και την συγνώμη μας για τα όσα πράξαμε κατά το παρελθόν έτος και ταυτόχρονα να Τον παρακαλέσουμε αυτή την χρονική περίοδο που μας χαρίζει στην ζωή μας, να την αξιοποιήσουμε επ’ αγαθό και προς Σωτηρία της ψυχής μας, κάνοντας ότι είναι το δυνατόν ώστε να ζήσουμε αυτά που ο Ίδιος επιθυμεί για εμάς.

Εκείνος μας ελεεί και μας χαρίζει την απόλαυση των παρόντων αγαθών εις τύπον των μελλόντων αγαθών. Όσα μας δίδει ο Κύριος είναι πολλά, εμείς όμως τα περιφρονούμε. Εκείνος μας αγαπά αλλά εμείς στρέφουμε το βλέμμα μας αλλού. Αυτή η χορηγία του Θεού προς εμάς είναι το πολλή σπουδαία, αλλά εμείς δυστυχώς δεν την προσέχουμε. Λησμονούμε ότι η στο τέλος ο καθένας λαμβάνει ότι έδωσε εν τω παρόντι βίου του.

Αν έχουμε Πίστη και Αγάπη, Πνευματικό Οραματισμό και διάθεση να υπηρετήσουμε το θέλημα Του, έχοντας έλεος στην Καρδιά μας, τότε ο πανοικτίρμων Κύριος της Δόξης και θα μας ελεήσει και θα μας ευλογήσει, αλλάζοντας τα πάντα στην ζωή μας.

Ο σήμερα τιμώμενος Άγιος Βασίλειος έδωσε με την ζωή και το έργο του, μία μαρτυρία όχι μόνο του καλού Ιεράρχου και του καλού Ποιμένος και Θεολόγου, αλλά μία μαρτυρία του Ανθρώπου της Πίστεως και του Ανθρώπου του Θεού, ο οποίος ξεχώριζε και διέκρινε τον αιώνιο Βασιλέα από τους επιγείους, γι’ αυτό και τόλμησε να τα βάλει με την τότε εξουσία

Ό,τι και αν συμβαίνει στην ζωή μας, ό,τι γεγονότα και αν την επισκιάζουν, πάντοτε θα πρέπει να θυμόμαστε ότι εμείς είμαστε του Θεού και ότι ο άνθρωπος του Θεού πολιτεύεται με διαφορετικό τρόπο από ότι οι άνθρωποι του κόσμου τούτου και οι άνθρωποι της εξουσίας.

Καταλήγοντας, ευχήθηκε προς όλους η καινούργια χρονιά να είναι ευλογημένη, ο Θεός να χαρίζει σε όλους την υγεία της ψυχής και του σώματος, δίδοντας δύναμη ώστε να πορεύονται, με βεβαία την Ελπίδα ότι όταν είναι ο «Κύριος μεθ” ημών ουδείς καθ” ημών» και με βεβαία την Πίστη ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Σωτήρας και Λυτρωτής, ο Οποίος και χαρίζει σε όλους την δύναμη της δικής Του δύναμης, η οποία είναι δύναμη Ειρήνης, Αγάπης και Ευλογίας.

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO Ι Πρωτοχρονιά στην μητρόπολη Λαγκαδά

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO Ι Πρωτοχρονιά στην μητρόπολη Λαγκαδά

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO Ι Πρωτοχρονιά στην μητρόπολη Λαγκαδά

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO Ι Πρωτοχρονιά στην μητρόπολη Λαγκαδά

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO Ι Πρωτοχρονιά στην μητρόπολη Λαγκαδά

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO Ι Πρωτοχρονιά στην μητρόπολη Λαγκαδά

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO Ι Πρωτοχρονιά στην μητρόπολη Λαγκαδά

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO Ι Πρωτοχρονιά στην μητρόπολη Λαγκαδά
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO Ι Πρωτοχρονιά στην μητρόπολη Λαγκαδά