Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: ”Αυτές εδώ οι εσχατιές έχουν κάτι ιδιαίτερο να προσφέρουν σε όλους μας”

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: ”Αυτές εδώ οι εσχατιές έχουν κάτι ιδιαίτερο να προσφέρουν σε όλους μας”

Δηλώσεις στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος“, με αφορμή την επίσκεψή του στη Σάμο.

Μιλώντας για το προσφυγικό δήλωσε: “Είναι μια δύσκολη περίοδος για την πατρίδα και ιδιαίτερα για τα νησιά που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος αλλά δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός. Είναι από τις δοκιμασίες και τις δυσκολίες της ζωής. Εκείνο που λέμε και εμπνεόμαστε είναι ότι θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να προσπαθήσουμε για να ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία. Αυτό το νόημα είχε και η επίσκεψη μου στη Σάμο. Βλέποντας τους Σαμιώτες να πάρουμε εμείς κουράγιο και όχι να δώσουμε σ’ αυτούς που έχουν δύναμη και αγωνίζονται”.

Σ” ότι αφορά στην επίσκεψή του στο νησί, τόνισε: “Νιώθω ιδιαίτερη ευτυχία που βρίσκομαι στη Σάμο σ’ ένα από τα ωραιότερα νησιά της πατρίδας μας. Ήρθαμε σε επαφή με τους Σαμιώτες, με τα παιδιά του δημοτικού σχολείου και του γυμνασίου καθώς και με διάφορες κοινωνικές ομάδες. Ήρθαμε να τους συγχαρούμε και να τους βοηθήσουμε αλλά και να πάρουμε και δύναμη γιατί σ’ αυτές εδώ οι εσχατιές οι νησιώτες έχουν κάτι ιδιαίτερο να προσφέρουν σε όλους μας”.

samos-1

samos-2

samos-3

samos-4

samos-5

samos-6

samos-8

samos-9

samos-11

samos-12