You are currently viewing Καλαβρύτων: ”Σήμερα ζούμε την εποχή που ανατρέπονται όλα” (ΒΙΝΤΕΟ)

Καλαβρύτων: ”Σήμερα ζούμε την εποχή που ανατρέπονται όλα” (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου


Προχθές Κυριακήν 14ην ‘Ιουνίου ε.ε. στην ιστορική Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου των Καλαβρύτων εωρτάσαμε την επέτειον της Μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου κατά του Ιμπραήμ Πασά, που έγινε εκεί στίς 27 Ιουνίου 1927.

Ήταν η τελευταία Μάχη, με την οποίαν επισφραγίσθηκε ο νικηφόρος αγών της εθνικής μας παλιγγενεσίας κατά τό 1821.

Εκεί, λοιπόν, στο Κυριακάτικο κήρυγμά μας, είχαμε την ευκαιρία να ομιλήσουμε με θέμα τήν ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Για την ανατροπή των Ηθικών Αξιών, η οποία παρατηρείται στις ημέρες μας!

Μια τάση κοινωνική, η οποία προσπαθεί να παρουσιάζει το ψεύδος ως εξυπνάδα, την κακία ως δύναμιν της ψυχής, την αρετήν ως εκτός μόδας πλέον, την εγκράτειαν ως βλακείαν, την ηθική ανωμαλία, δηλ. την ομοφυλοφιλία, ως υπερηφάνειαν κλπ.

Ο αγαπητός μας Πρόεδρος του Ιδρύματος Ηθικών και Πνευματικών Αξιών κ. Ιω. Αναγνωστόπουλος και η εκλεκτή Σύζυγός του κα Αικατερίνα είχαν τήν έμπνευση να καταγράψουν μερικά από τά εκεί συντελεσθέντα και να τα παρουσιάσουν από την ιστοσελίδα τους «Φωτεινή Γραμμή» απ’ όπου και δανειζόμεθα και σας παρουσιάζουμε τά παρακάτω αναφερόμενα.

Εκεί υπάρχει και η βιντεοσκοπημένη ομιλία μας. Σας την παραδίδουμε με αγάπη Χριστού.

Από τη θέση αυτή εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στο εκλεκτό αυτό ζευγάρι, τον Ιωάννη και την Αικατερίνα, οι οποίοι έχουν αφιερώσει καί την ζωήν τους ολόκληρη και την περιουσία τους επίσης ολόκληρη για τη δόξα του Ονόματος του Κυρίου μας.

Μεταξύ άλλων το «ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ» είναι όραμα της ψυχής των! Ευχόμεθα εις τον Πανάγαθον Θεόν νά τους αξιώσει να δούν παραγματοποιούμενον αυτό το Μεγάλο Όραμα της ψυχής των. Αμήν

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΑΧΗΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ
(24.6.1827)

1. Την 14η Ιουνίου 2015 στην Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου έλαβε χώρα η ετήσια Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά ομιλιών για την Επέτειο της τρίτης και τελευταίας Μάχης των Καλογήρων (24.6.1827) εναντίον του πανίσχυρου και φοβερού Ιμπραήμ.

2. Επειδή οι δύο πρώτες μάχες 1825 και 1826 δεν ανέδειξαν νικητή τον Ιμπραήμ, η τρίτη μάχη θεωρούσαν ότι είχε άριστη προετοιμασία για να κατατροπώσουν τους Μοναχούς. Πέφτοντας το Μέγα Σπήλαιο θεωρούσαν ότι καταλάμβαναν τα πάντα.
Πλην όμως «άλλαι αι βουλαί των αλλοθρήσκων και άλλαι αι βουλαί του Κυρίου».

3. Ακολουθεί δημοσίευσι της δυναμικής και μεστής νοημάτων και συμβολισμών ομιλίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, ο οποίος τόσο στα κηρύγματά του στους Ιερούς Ναούς, όσο και στην δυναμική προσωπική του ιστοσελίδα βροντοφωνεί την Αλήθεια και στενοχωρεί ιθύνοντες Πολιτείας και Εκκλησίας και όργανα αυτών, και του ζητούν να παύση να ομιλή και να γράφη. Θα περίμενε κανένας από αυτούς που του προσποιούνται τον φίλο να ανακαλέσουν τους φίλους τους στην τάξι.

Όλοι εμείς, που διατεινόμεθα ότι εμφορούμαστε από υγιείς και ορθόδοξες ιδέες και αρχές, οφείλουμε να του συμπαραστεκόμαστε παντοιοτρόπως και να ανακαλούμε τους παρεκτρεπομένους στην τάξι. Μακάρι ο Σεβασμιώτατος Καλαβρύτων και Αιγιαλείας να αναδειχθή σε αντικαταστάτη του Θρυλικού Γέρου Φλωρίνης μακαριστού Αυγουστίνου, ο οποίος χρησιμοποιώντας την γλώσσα Ιωάννου Βαπτιστού και Ιωάννου Χρυστοστόμου να συνεχίζη να βροντοφωνή προς πάσα κατεύθυνσι «ουκ έξεστι σοι λέγειν, πρεσβεύειν, συμπεριφέρεσθαι και βιώνειν αντικοινωνικώς, αντεθνικώς και αντιορθοδόξως».

Επίσης ακολουθεί και δημοσίευσι της ομιλίας του εισηγητού Δ/ντού της Ριζαρείου Σχολής κ. Δημητρίου Μίχα, για να ενημερωθούν εγκύρως και εγκαίρως οι αναγνώστες της ιστοσελίδος μας σε όλο τον κόσμο, ένεκα των πλεονεκτημάτων του διαδικτύου.

ms-2015-2

ms-2015-3

ms-2015-4