You are currently viewing Λαγκαδά Ιωάννης: ”Η ζωή της Εκκλησίας, είναι ζωή αισιοδοξίας”

Λαγκαδά Ιωάννης: ”Η ζωή της Εκκλησίας, είναι ζωή αισιοδοξίας”

Την Γ΄ Κυριακή, της ευλογημένης περιόδου που διανύουμε του Τριωδίου, την επονομαζόμενη και Κυριακή της Απόκρεω, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον πάνσεπτον και ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου της κωμοπόλεως της Λητής.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα, μεταξύ των οποίων παρέστη και ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, αναφέρθη εκτενώς στην σημερινή ημέρα, η οποία η Αγία μας Εκκλησία μνεία ποιεί της Δευτέρας και αδεκάστου παρουσίας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, καθώς και στην ακουσθήσα Ευαγγελική Περικοπή, αναλύοντας εκτενώς τα νοήματα αυτής και προτρέποντας όλους να φροντίζουν με τις πράξεις, τα έργα και τον τρόπο της ζωής τους, να γίνονται άνθρωποι του Θεού, ώστε να μπορέσουν να κληρονομήσουν την αιώνιο ζωή που μας χαρίζει ο Κύριος.

Η ζωή της Εκκλησίας, είναι ζωή αισιοδοξίας. Ο Κύριος μας καλεί να ζήσουμε την αληθινή μετάνοια και την ταπείνωση, ώστε ερχόμενοι κοντά Του, να γίνουμε κάτοικοι της Επουρανίου Βασιλείας Του.

Η κόλαση δεν προβάλλεται ως φόβητρο αλλά ως αποτέλεσμα άστοχων και λανθασμένων επιλογών.

Ο Κύριος με τον Λόγο Του, μας προειδοποιεί και θέλει να μας προφυλάξει γιατί είμαστε τα παιδιά Του. Από εμάς εξαρτάται αν θα τον ακούσουμε και δεχτούμε τον μήνυμα και την Ευλογία Του, επεσήμανε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά.

Προ της απολύσεως, τελέσθηκε η καθιερωμένη Αρτοκλασία από την ιστορική και παλαιά αδελφότητα που υπάρχει στην κωμόπολη της Λητής και η οποία είναι αφιερωμένη στην μεγάλη βιβλική μορφή του Αγίου Συμεών και της Προφήτιδος Άννης, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, προεχείρησε εις Αρχιμανδρίτη τον π. Θεολόγο Δήμου, ο οποίος και θα υπηρετεί από σήμερα ως άμισθος κληρικός, στον Ιστορικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, ενώ επίδωσε και το Οφίκκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου, προχειρίζοντας τον παράλληλα και σε Πνευματικό, τον αιδεσιμολογιώτατο Πρεσβύτερο π. Αντώνιο Δημητριάδη, ο οποίος και μεταβαίνει σε λίγο καιρό στο εξωτερικό, ώστε να προσφέρει εκεί την βοήθεια του, στο θεάρεστο έργο της Εξωτερικής Ιεραποστολής.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, μετέβει εις τον κλειστό γυμναστήριο του επαρχίας, όπου παρέστη στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Λαγκαδά, προς τιμήν των νεοεισαχθέντων φοιτητών και φοιτητριών στα ΑΕΙ & ΤΕΙ της χώρας, που φοίτησαν στα Λύκεια του Δήμου Λαγκαδά.

Στον σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε, εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση του για την πρόοδο και την επιτυχία αυτή των παιδιών μας, ενώ ευχήθηκε προς όλους τους επιτυχόντες κάθε καλό και καλή σταδιοδρομία, ενθυμούμενοι πάντοτε ότι αυτοί θα είναι η συνέχεια, το μέλλον και η ελπίδα αυτού του τόπου και της Πατρίδας μας, ώστε με τις νέες ιδέες και την ζωντάνια τους, να μπορέσουν να οδηγήσουν την Πατρίδα μας σε νέες καλύτερες ημέρες και σε ένα καλύτερο αύριο, κρατώντας ψηλά το γενναίο φρόνημα τους και διατηρώντας ζεστή μέσα τους την φλόγα της Πίστεως μας, αναλλοίωτα τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας και κυρίως τα υψηλά ιδανικά, που μας άφησαν ως πολύτιμη παρακαταθήκη οι πρόγονοί μας.