You are currently viewing Η Α.Μέρκελ φορολογεί την χριστιανική πίστη – Χιλιάδες χριστιανοί εγκαταλείπουν τις εκκλησίες

Η Α.Μέρκελ φορολογεί την χριστιανική πίστη – Χιλιάδες χριστιανοί εγκαταλείπουν τις εκκλησίες

Απίστευτο αλλά αληθινό. Η Ανγκελα Μέρκελ έχει επιβάλει φορολογία και σε όσους βαπτίζονται χριστιανοί, με αποτέλεσμα να έχουν εγκαταλέιψει την πίστη τους χιλιάδες χριστιανοί στην Γερμανία είτε επρόκειτο για προτεστάντες, είτε για καθολικούς.

Φυσικά δεν έχει βάλει παρόμοια φορολόγηση σε όποιον είναι μουσουλμάνος ή άλλου θρησκεύματος, κάτι που έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις αφού η Γερμανίδα Καγκελάριος εμφανίζεται να προαπίζεται τα συμφέροντα των ισλαμιστών τη στιγμή που αιματοκυλίζουν τον κόσμο. Με κρατική εξουσία δηλαδή αποχριστιανοποιεί την Γερμανία.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια πολιτική είχε ασκηθεί και κατά της Ορθοδοξίας στα χρόνια του Όθωνα. Από το 1833 η Εκκλησία της Ελλάδας θα είχε μόνο δογματική και πνευματική εξάρτηση από το Πατριαρχείο. Ήταν δηλαδή αυτοκέφαλη με ανώτατη εκκλησιαστική αρχή την πενταμελή Ιερά Σύνοδο. Τα μέλη όμως εκλέγονταν από το βασιλιά και στις συνεδριάσεις θα παρίστατο βασιλικός επίτροπος με δικαίωμα αρνησικυρίας.

Έκλεισαν όλα τα μοναστήρια που είχαν κάτω από 6 μοναχούς και οι ελλαδικές επισκοπές περιορίστηκαν σε 10. Έκλεισαν τα γυναικεία μοναστήρια και απαγορεύτηκαν οι δωρεές.

Εκποιήθηκε, τέλος, μεγάλο μέρος της περιουσίας των διαλυθέντων εκκλησιών για τα κονδύλια του κράτους, γεγονός που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις (απομάκρυνση από παραδόσεις και εφαρμογή ενός καισαροπαπικού σχεδίου Βαυαρών).

Η οικονομική αφαίμαξη αποτελεί μεγάλη πληγή για έναν οικογενιάρχη με αποτέλεσμα τουλάχιστον επίσημα να αναγκάζεται να κρύψει την Πίστη του, ακριβώς όπως έκαναν κάποτε επί Τουρκοκρατίας χιλιάδες Έλληνες που έπρεπε να επιλέξουν να αφήσουν ή την γλώσσα ή την θρησκεία προκειμένου να αποφύγουν τον βαρύ τουρκικό φόρο.

Αρον άρον εγκαταλείπουν την πίστη τους και την Εκκλησία χιλιάδες Γερμανοί για φορολογικούς λόγους! Έως 400.000 Γερμανοί έχουν επίσημα καταθέσει δηλώσεις προκειμένου να εγκαταλείψουν την Προτεσταντική και την Καθολική Εκκλησία μετά τη λήψη απόφασης για την επέκταση της φορολογικής επιβάρυνσης του 8 ή 9 τοις εκατό.

Τα μέλη της Εκκλησίας στη Γερμανία απαιτείται από το νόμο να πληρώνουν φόρους για να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητες της εκκλησίας, οι οποίοι φόροι συλλέγονται από την κυβέρνηση και χρησιμοποιούνται επίσης για να χρηματοδοτήσει εκείνη την εκπαίδευση και τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία, όποιος βαφτίστηκε ως παιδί είναι αυτόματα μέλος της εκκλησίας και υποχρεούται να καταβάλει τον φόρο, φόρος που χρεώνεται ως ποσοστό του εισοδήματός του, ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις του ή αν συμμετέχει στη λειτουργική ζωή της εκκλησίας.

Ο μόνος τρόπος για να αποφύγει κανείς την υποχρέωση καταβολής του φόρου είναι να κάνει μια επίσημη δήλωση αποποίησης της ιδιότητάς του ως μέλος της εκκλησίας.

Η οξεία πτώση στη σύνθεση των μελών της εκκλησίας φαίνεται να έχει προκληθεί από μια απόφαση να συμπεριληφθεί μια χρέωση της τάξης του 8 ή 9 τοις εκατό στην υπεραξία του εισοδήματος ή στο κέρδος από την πώληση ενός περιουσιακού στοιχείου.

Η νέα φορολογική νομοθεσία ήταν «απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους ανθρώπους που είχαν ήδη σκεφτεί να φύγουν», είπε η Ruth Levin, εκπρόσωπος για την προτεσταντική εκκλησία στο Disnlaken στην εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

Βέβαια το να φύγει κανείς από την Εκκλησία έχει και επακόλουθα. Εκείνοι που αποφασίζουν να την εγκαταλείψουν έχουν συνέπειες που έχουν να κάνουν με τη θρησκευτική ταφή, αλλά και με την πρόσβαση στα καλύτερα σχολεία χρηματοδοτούνται από το κράτος.

Καθολικοί που αρνούνται την ένταξη στης εκκλησία τους αποκλείονται από την εξομολόγηση και την κοινωνία.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία , περίπου 200.000 Γερμανοί Προτεστάντες έχουν παραιτηθεί από μέλη των εκκλησιών τους, από 138.100 το 2012. Στη Βαυαρία, το ποσοστό εγκατάλειψης της πίστης αυξήθηκε κατά 62 τοις εκατό.

Τα στοιχεία για τους αριθμούς έξοδο από την Καθολική Εκκλησία το 2014 δεν είναι ακόμα διαθέσιμα, αλλά 178.000 Καθολικοί παραιτήθηκαν το 2013, και πάνω από 118.000 το 2012.

Σχεδόν 30,8 τοις εκατό των Γερμανών, ή 24,7 εκατ άνθρωποι, είναι καθολικοί.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία έχει βοηθήσει οικονομικά όπως και οι Γαλλία,ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο τους ισλαμιστές του ISIS για τους οποίους τώρα όλες οι ηγεσίες αυτών των κρατών κάνουν πως δεν γνώριζαν.

Σημειώνεται ότι και ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και θρησκευμάτων Τάσος Κουράκης είχε δηλώσει στο παρελθόν κάτι παρόμοιο, να πληρώνουν δηλαδή φόρο όσοι είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί για να πληρώνονται οι μισθοί των ιερέων.

Ο Τάσος Κουράκης είναι αποτελεί μελανό σημείο για την κυβέρνηση καθώς οι δηλώσεις του αυτές θα τον ακολουθούν μέχρι να τις αποκηρύξει, ενώ κανείς δεν μπορεί να συμφωνήσει με την επαναφορά των “αιωνίων” φοιτητών στα πανεπιστήμια.

Είναι σαφές ότι υπήρχε το γερμανικό νεοταξίτικο παράδειγμα.

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων επελαύνει και χορεύει μέσα στην καρδιά της “δημοκρατικής” Ευρωπαϊκής Ένωσης.