You are currently viewing Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Άσσηρο ιερούργησε σήμερα ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.Ιωάννης.

Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας προέβη στη Χειροτονία εις Πρεσβύτερον του Διακόνου π. Παύλου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρει: «Tην Κυριακή της 11η Ιανουαρίου 2015, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά και εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, κατά την διάρκεια της οποίας ετέλεσε και την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του ιερολογιωτάτου Διακόνου π. Παύλου Μπουργκά, εις τον πάνσεπτον και περικαλλή Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης – Ασσήρου.

Παρέστησαν πολλοί Ιερείς με τους οποίος ο νέος Πρεσβύτερος συνδέεται πνευματικώς, καθώς επίσης και οι κατά σάρκα γονείς του, αλλά και συγγενείς, φίλοι και πιστοί οι οποίοι προσήλθαν από νωρίς, ώστε να μετάσχουν και αυτοί προσευχητικώς στη μεγάλη πνευματική χαρά του νέου Πρεσβυτέρου.

Κατά τη διάρκεια της προσφωνήσεώς του προς τον χειροτονούμενο π. Παύλο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης τόνισε την αξία της Μετανοίας, η οποία είναι η βασική προϋπόθεση για να αλλάξει κανείς, να γίνει καινούργιος και να κερδίσει τη Βασιλεία του Θεού.

Θα πρέπει, όπως σημείωσε, να πάρουμε όλοι μας μία απόφαση και να σταματήσουμε να ακολουθούμε τα σχήματα της πλάνης και της απάτης αυτού του κόσμου, ώστε να δεχθούμε την ανάπλασή μας ως γεγονός χάριτος και ευλογίας εις την ζωήν μας και να αποδείξουμε εμπράκτως ότι αγαπούμε τον Χριστό, ότι πιστεύουμε στον Χριστό και ότι ακολουθούμε τον Χριστό.

Η εν Χριστώ ζωή, όπως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Ιωάννης, απαιτεί συνέπεια. Δεν είναι συμβιβασμός της ηθικής με την ανηθικότητα, του ψεύδους με την αλήθεια, του σκότους με το φως. Ζούμε σε μια εποχή που θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ο καθένας τη στάση του απέναντι στο Θεό, στον εαυτό του και στον κόσμο που είναι γύρω μας. Απέναντι στο Θεό, διότι ο Θεός μας καλεί και περιμένει την ανταπόκρισή μας. Απέναντι στον εαυτό μας, διότι αυτός ο εαυτός μας, αυτή η ψύχη μας είναι ο πιο αδικημένος της καθημερινότητας μας. Φροντίζουμε και εργαζόμαστε για όλα εκτός από αυτό που λέγεται Σωτηρία της Ψυχής. Και τέλος απέναντι στον κόσμο, ο οποίος έχει ανάγκη σήμερα να δει παραδείγματα φωτεινά, να δει ανθρώπους που πιστεύουν στον Χριστό, στην αλήθεια και να διδαχθεί εκ των λεπτομερειών της ζωής, της οποίας κάθε στιγμή αποτελεί και ένα ξεχωριστό τεκμήριο της γνησιότητας των βιωμένων γεγονότων της Πίστεως.

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, δεν παρέλειψε να προτρέψει τον νεοχειροτονούμενο π. Παύλο να βιώνει συνεχώς την προτροπή του Κυρίου «Μετανοείτε», ώστε να έχει οφέλη πνευματικά και να είναι χρήσιμος και για τον εαυτό του και για την Εκκλησία. Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο π. Παύλος θα υπηρετήσει την Εκκλησία του Χριστού με αυταπάρνηση και με πνεύμα θυσίας αφού άλλωστε επέλεξε τη διακονία χωρίς να είναι μισθωτός, χωρίς δηλαδή να είναι διορισμένος. Και όμως ήρθε για να υπηρετήσει τον Χριστό και την Εκκλησία και το λαό του Θεού. Επομένως, και η αγάπη μας στα πρόσωπα αυτών των κληρικών πρέπει να είναι πιο εκδηλωτική, να είναι μια αγάπη συμπαραστάσεως και να είναι μια αγάπη που θα ανταποκρίνεται της δικής τους θυσιαστικής αγάπης.

Κλείνοντας την ομιλία του προέτρεψε τον νεοχειροτονούμενο αλλά και όλους τους παρισταμένους, καθώς ευρισκόμαστε σήμερα Κυριακή μετά τα Φώτα εις την απαρχή μιας πνευματικής περιόδου κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία ψάλλει ότι το αληθινό φως επεφάνη, αυτό το αληθινό φως να φωτίζει και την πορεία της ζωής όλων.

Ευχήθηκε, τέλος, σε αυτήν την αλήθεια και τη ζωή να εναρμονιστεί και η ζωή του π. Παύλου, αλλά και όλων των ανθρώπων, ούτως ώστε να βαδίζουμε ασφαλώς την οδόν του Κυρίου, που είναι ο δρόμος της αληθείας, ο δρόμος της αρετής, ο δρόμος της αγιότητος, ο δρόμος που εβάδισε και ο σήμερα τιμώμενος Άγιος Θεοδόσιος ο Κοινοβιάρχης, ο μεγάλος αυτός πατήρ της ερήμου, ο δρόμος τον οποίο εβάδισαν όλοι οι άγιοι της πίστεως, ο δρόμος τον οποίο εβάδισε ο Τίμιος Πρόδρομος, ο Κύριος και η Παναγία μας».

DSC_6026.JPG
DSC_6093.JPG
DSC_6103.JPG
DSC_6141.JPG
DSC_6152.JPG
DSC_6172.JPG
DSC_6180.JPG
DSC_6184.JPG
DSC_6210.JPG
DSC_6225.JPG
DSC_6249.JPG
DSC_6275.JPG