You are currently viewing Χριστούγεννα στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Χριστούγεννα στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και με κάθε ιεροπρέπεια, εορτάστηκε η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή της κατά Σάρκας Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Iωάννου, ο οποίος και ομίλησε επικαίρως αναφερόμενος στην Μεγάλη Εορτή των Χριστουγέννων και τονίζοντας ότι πρέπει να δεχθούμε στην ζωή μας τον Θεό, να γίνουμε άλλοι άνθρωποι, καινούργιοι άνθρωποι, απαλλαγμένοι από όλα εκείνα που είναι μάταια και πρόσκαιρα, βιώνοντας το πραγματικό νόημα του Σπηλαίου που δέχθηκε τον ίδιο το Θεό για να γίνει και η δική μας ζωή ένας Θεοδέγμον βίος.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της «Μητροπόλεως των εορτών», όπως αναφέρει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, τελέσθηκε μέσα σε κλίμα κατανύξεως η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής.

Στον κατάμεστο από πλήθος πιστών Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια από τις πρώτες πρωινές ώρες για να εορτάσουν τη κατά σάρκα Γέννηση του Σωτήρα Χριστού, ανεγνώσθη το εόρτιο Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ.κ Βαρθολομαίου, το οποίο είναι ένα μήνυμα ειρήνης και καταλαγής με σαφείς αναφορές στο επαναλαμβανόμενο συνεχώς «δράμα της Βηθλεέμ», και στα κύματα βίας και βαρβαρότητας, τα οποία εξακολουθούν να μαστίζουν διάφορες περιοχές του πλανήτη μας, ιδιαιτέρως δε, την Μέση Ανατολή και τους εκεί Χριστιανούς, ευχόμενος στο τέλος προς όλους όπως καταφέρουν βιώσουν την χαρά και τον απόλυτο σεβασμό της αξίας του κάθε προσώπου, ώστε να παύσει επιτέλους κάθε μορφή βίας και να ανατείλει η αγάπη που προσφέρει ο Σάρκα λαβών, ο μεγάλης Βουλής Άγγελος και ο Άρχων της Ειρήνης, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, τόνισε ότι σήμερα που περνούμε τις δύσκολες ώρες για την πατρίδα και τον τόπο μας και είναι στιγμές των δύσκολων επιλογών για την ζωή του καθενός, η μόνη ασφαλή επιλογή στην ζωή του ανθρώπου που θα του χαρίσει την μη ανατρέψιμη ισορροπία, είναι η παρουσία του Χριστού στην ζωή του καθενός.

Να καλέσουμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας τον Κύριο, να έρθει στην ζωή μας, όπως μας κάλεσε και Εκείνος σήμερα για να Τον εορτάσουμε Νεογέννητο στο Σπήλαιο της Βηθλεέμ, και ας Τον παρακαλέσουμε λέγοντάς Τον, να κάνει την καρδιά μας μία Φάτνη ταπεινή, ώστε να καταφέρουμε να αλλάξουμε τον τρόπο της σήμερα ζωή μας. Μόνο με αυτόν τον απλό τρόπο μπορούν να αλλάξουν όλα, αρκεί να θέλουμε εμείς να Τον καλέσουμε και να παραμείνουμε κοντά Του.

Συνεχίζοντας ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, υπογράμμισε το γεγονός ότι κάθε ημέρα ο άνθρωπος δοκιμάζει πολλά πράγματα είτε μέσα από την επιστήμη, είτε μέσα από την τεχνολογία, είτε μέσα από τον ανελέητο καταναλωτισμό. Δεν υπάρχει κάτι απ’ όλα αυτά που να μην τα έχει δοκιμάσει. Ένα μόνο πράγμα δεν δοκιμάζει ποτέ και αυτό είναι το να καταφέρει να ζει σύμφωνα με το θέλημα του Θεού βάζοντας μέσα στην καρδιά του, την αγάπη και την ταπείνωση προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο, ώστε να μπορέσει να έχει επιτέλους την δυνατότητα επικοινωνίας με τον αδελφό του, χωρίς ντροπή, πορευόμενοι μαζί στον κοινό σκοπό, που είναι ο δρόμος που οδηγεί στην αληθινή ζωή γεννώμενοι μόνιμοι κάτοικοι της Ουράνιας Βασιλείας Του.

Καταλήγοντας, ευχήθηκε προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα τα Χρόνια Πολλά, να έχουν Δύναμη και την κατ΄ άμφω υγεία για αυτές τις ημέρες που διανύουμε, καθώς επίσης και να έχουν πλούσια την Ευλογία του Γεννηθέντος Κυρίου στην ζωή τους, ώστε με αυτό τον τρόπο, ο καθένας να μπορεί να αλλάξει σκοπούς, και από μία ζωή συμβιβασμών, λόγω της αμαρτίας, από την συμβατικότητα και την καθημερινότητα, να γευτούν μία ζωή ασυμβίβαστη με την φθορά και συμβατή με την αφθαρσία, την αθανασία, την αγάπη, την αρετή και την δικαιοσύνη, κυρίως όμως συμβατή με την Ευλογία Του Κυρίου και με την Χάρη Του Νηπιάσαντος δι΄ημάς Ιησού Χριστού, ώστε τα φετινά Χριστούγεννα να είναι τα αιώνια Χριστούγεννα, χαρίζοντας προς όλους την δυνατότητα να νηπιάζουνε στην κακία και να γίνονται καλοί άνθρωποι πέρνωντας πάντοτε τις σωστές επιλογές για την ζωή τους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης σε συνεργασία με τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό διοργάνωσε υπό την επίβλεψη του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως Λαγκαδά, Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αναστασίου Παρούτογλου, Εόρτια Χριστουγεννιάτικη Τράπεζα και διανομή φαγητού, προς όλους τους κατοίκους του Λαγκαδά και τους εμπερίστατους αδελφούς μας, στην κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Μητροπολιτικού Ναού του Λαγκαδά.