You are currently viewing Σφηνάκια που… Τζούζουν No3

Σφηνάκια που… Τζούζουν No3

…… Τί υποδοχή είναι αυτή στα σφηνάκια !! Σας ευχαριστώ πολύ!

Δεν προλαβαίνω να λαμβάνω και να διαβάζω τα μηνύματά σας! Κι όσο ανεβαίνουμε στους αριθμούς(1,2,3,4,5…), τόσο θα κορυφώνεται το ενδιαφέρον και τα θέματα που θα φιλοξενούμε!
Σημασία πάντως έχει οτι αυτή τη φορά δεν πήραμε ούτε ένα υβριστικό μήνυμα, έστω και ανωνύμως, γιαυτό και το τονίζω σε αυτή την ανάρτηση. Αντιθέτως τα μηνύματα όλα είναι ενθαρρυντικά της στάσης που κρατάμε και μάλιστα μας ζητούν να γίνουμε και πιο καυστικοί, πιο αυστηροί και πιο καταγγελτικοί!
Μάλιστα κάποιοι από σας φίλοι αναγνώστες και επισκέπτες της σελίδας μας, διψάτε για σκάνδαλα και ροζ ιστορίες! Ζητάτε να τα πούμε χύμα!
•••• “Πες κι άλλα “μου γράφετε! “Χτύπα αλύπητα”, ” Βάρα, Βάρα ” και άλλες.. αιμοδιψείς κορώνες, που από σας λέγονται και εκφράζονται εν θερμώ, αλλά ανέξοδα, κι εγώ θα πρέπει να τις εκτελώ κατά γράμμα!
Ομως, μακριά από μένα φίλοι μου,τέτοιες υπερβολές! Το είπα και θα το ξαναπώ οτι τέτοια θέματα δε μας ενδιαφέρουν,όπου και αν λαμβάνουν χώρα– είτε σε χαμηλά, είτε σε υψηλά δώματα!
Και αν μερικές φορές θίγουμε, έστω και ακροθιγώς κάποιους κληρικούς μας που το παρακάνουν στην πρόκληση,είναι γιατί προηγουμένως έχουμε γευτεί την αχαριστία και την υποκρισία τους! Και η υποκρισία,μαζί με την αχαριστία είναι για μένα δύο θανάσιμα αμαρτήματα, χειρότερα από όλα τα άλλα!

•••• Μου ζητάτε κάποιοι φίλοι αναγνώστες μας να χτυπήσω κάποιους Ιεράρχες επειδή προφανώς έχετε εσείς προσωπικά προβλήματα! Και μου την “λέτε”κιόλας οτι δε γράφω γιατί δήθεν κάποιοι εξ αυτών ειναι φίλοι μου και δεν τους πειράζω! Δεν είναι έτσι και το ξέρετε .. Αλλά ανώνυμες φλυαρίες δεν δημοσιεύω που μάλιστα είναι γραμμένες με εκδικητικό τρόπο!

•••• Μου ζητάτε να γράψω κάτι ακαταλαβίστικα και πολύ υβριστικά εναντίον του Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλου!
Δεν θα το πράξω!
Αυτό δε σημαίνει οτι δε θα σχολιάσω τα όσα έγιναν σε επίπεδο διοικητικών αλλαγών! Και τούτο διότι οι γνώμες διίστανται!! Περιμένω πάντως με ανυπομονησία ένα επίσημο ανακοινωθέν από τη Μητροποολη για όλα αυτά που λέγονται αυτές τις ημέρες υπό την μορφή φημών! Εκεί που σταματώ είνaι στο εξής: Δεν μπορεί να ζητάει μέχρι χθές ένας Μητροπολίτης την προαγωγή ενός κληρικού του σε Επίσκοπο και σε λίγες ημέρες να τον βγάζει από Προϊστάμενο του ναού του! Αν μας το εξηγήσουν αυτό επαρκώς και με επιχειρήματα, όλα τα άλλα μου φαίνονται ευκόλως εννοούμενα!

… Μου λέτε να ασχοληθώ με την Μητρόπολη Αιτωλοακαρνανίας και για όσα ευτράπελα και περίεργα συμβαίνουν εκεί επί των ημερών του Μητροπολίτη Κοσμά,σε μία αχανέστατη και γιαυτό αποίμαντη Μητρόπολη,που θα πρέπει να διχοτομηθεί με την πρώτη ευκαιρία!Εχει υπογράψει λέει ο Άγιος, ελαφρά τη καρδία, κάτι συμφωνίες για επιδοτήσεις που αν αποκαλυφθούν πλήρως θα υπάρξουν απρόβλεπτες συνέπειες! Ήδη μαθαίνω οτι κινείται ομάδα δελφίνων για την επόμενη μέρα!
Επειδή ωστόσο το θέμα άπτεται της ποινικής Δικαιοσύνης το μελετάμε με την πρέπουσα σοβαρότητα και θα επανέλθουμε!

•••• μου λέτε σε ένα κακεντρεχές μήνυμα να ασχοληθώ με τον…”όψιμο φίλο μου Ιλίου Αθηναγόρα” και να βρώ διάφορα που γίνονται εκεί σε επίπεδο έργων, επισκευών και κατασκευών και να μάθω για το ρόλο κάποιων ευλαβών ιερέων της Μητρόπολης που είναι σε θέσεις κλειδιά και θησαυρίζουν ! Έχουν λέει συγκεκρένη ταρίφα!!
Ένας “σέρβος”, που μου λέτε βρε παιδιά στα μηνύματά σας ,που υβρίζει όσους θεωρεί εμπόδιο στα σχέδιά του και κυρίως τους αγάμους κληρικούς,είναι όντως από Σερβία;; Που βρέθηκε εδώ ,στη Μητρόπολη Ιλίου; Ας τον στείλουν από εκεί που ήλθε!

… Μου λέτε να βάλλω το μαχαίρι στο μεδούλι και να γράψω για κάποια ευτράπελα που συμβαίνουν στην Μητρόπολη Ηλείας εις τας δυσμάς του βίου του Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού ! Τό να πώ και τι να σχολιάσω σε αυτά που διάβασα στο ilialive.gr

 

•••• Και ερχόμαστε τώρα στα ευτράπελα που συμβαίνουν στην Ηλεία! Τα πληροφορούμαστε από το ilialive.gr και δεν έχουν διαψευστεί! Αντιθέτως ο θόρυβος μεγαλώνει!
••••• Η ιστορία έχει ως εξής: Άνδρας (έγγαμος) ,ερωτεύτηκε, λέει, άνδρα, εγκατέλειψε την οικογένειά του για αυτό τον άνδρα, αλλά μετά από ένα χρόνο σχέσης εκείνος τον εγκατέλειψε για να γίνει… μοναχός! Πρόκειται για μία απίστευτη ιστορία που όμοιά της δεν συναντάμε τουλάχιστον στα τοπικά χρονικά. Συνέβη όμως και μάλιστα έχει προκαλέσει τεράστιο ντόρο και πολλά κους – κους σε γνωστά στέκια της Πάτρας και σε παρέες ατόμων οι οποίοι κινούνται ιδιαίτερα στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης. Σύμφωνα με όσα λέγοντας στις παρέες αυτές λοιπόν, όλα φαίνεται να ξεκίνησαν πριν από ενάμιση χρόνο περίπου. Όταν ο πρώτος άνδρας, ένας 43χρονος παντρεμένος, που μάλιστα είναι και γνωστός σε μεγάλη μερίδα Πατρινών, έτυχε να… ανακαλύψει, όπως έλεγε ο ίδιος στο στενό φιλικό περιβάλλον του, την ομοφυλοφιλική πλευρά του. Και αυτό, με αφορμή έναν νεαρό που γνώρισε και με τον οποίο λόγω διάφορων συγκυριών ήρθε πιο… κοντά. Δημιούργησαν σχέση την οποία ανακάλυψε στην πορεία η σύζυγος του πρώτου, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να πάρει διαζύγιο δίνοντας τέρμα σε έναν γάμο άνω των 7 ετών! Φαίνεται όμως ότι για τον 43χρονο, το γεγονός αυτό δεν ήταν πρόβλημα αφού δήλωνε πραγματικά ευτυχισμένος παραμένοντας σε σχέση με τον δέκα χρόνια μικρότερό του με τον οποίο άρχισαν να συζούν και πλέον να κάνουν κοινές εμφανίσεις, δηλώνοντας ανοικτά ότι διατηρούσαν ερωτική σχέση μεταξύ τους!

Αποφάσισε να… κλειστεί σε μοναστήρι!Τα πάντα όμως έμελλε να ανατραπούν από μία άλλη προσωπική ανακάλυψη, αυτή τη φορά από τον 33χρονο! Και ποια ήταν αυτή; Η ανακάλυψη της… βαθιάς πίστης του στο Θεό. Ένα οικογενειακό του γεγονός τον έκανε να έρθει πιο κοντά στην Εκκλησία και να αποκτήσει και πνευματικό. Βρήκε πνευματικό καταφύγιο, όπως ακριβώς το έλεγε, σε μοναστήρι στο νομό Ηλείας και κάποια στιγμή πήρε τη μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και να φορέσει τα ράσα για να αφοσιωθεί για πάντα στον Χριστό!

Ο 43χρονος «έπεσε» σε κατάθλιψη. Έτσι, ο 33χρονος χώρισε οριστικά με τον 43χρονο και κλείστηκε στη μονή. Ο δεύτερος έπεσε σε βαθιά κατάθλιψη, μη μπορώντας να αποδεχτεί τη στροφή 180 μοιρών που έκανε η ζωή του μέσα σε έναν χρόνο και κάτι. Από εκεί που είχε τη γυναίκα του και ετοιμάζονταν να κάνουν παιδί, να έχει βρεθεί προδομένος από μία ομοφυλοφιλική σχέση και το ταίρι του να έχει γίνει μοναχός! Άτομα του φιλικού του περιβάλλοντος μάλιστα λένε ότι σχεδόν κάθε βράδυ ξενυχτάει και πίνει, ενώ φιλοξενείται από διάφορους φίλους ή φίλες οι οποίοι προσπαθούν να του συμπαρασταθούν και να τον βοηθήσουν να ξεπεράσει το ψυχολογικό του πρόβλημα… Ο εν λόγω κληρικός που δημιούργησε τέτοια συναισθήματα και ταραχή, προέρχεται μεν από την Πάτρα, αλλά είναι χειροτονία του Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού το καλοκαίρι που μας πέρασε και μάλιστα στην ιστορική Μονή Χρυσοπηγής στη Δίβρη Ηλείας.Μάλιστα τον έκανε Ιερομόναχο και ασφαλώς μετά το ξέσπασμα της καταιγίδας τον έχει σε αργία !! Για να δούμε τί κατάληξη θα έχουμε!

… Μου είπατε οτι κακώς σχολίασα αρνητικά την ύψωση της υπερμεγέθους σημαίας στη Χίο από τον Μητροπολίτη Μάρκο και οτι ήταν η πιο έξυπνη πράξη που έκανε από τη μέρα που ενθρονίσθηκε στη Χίο, έστω και για λόγους εντυπωσιασμού!
Μου λέτε,όμως, να ασχοληθώ με κάποιους περίεργους και γαργαλιστικούς ψιθύρους που ακούγονται στο νησί.. Μου λέτε να πληροφορηθώ για κάτι μεταμεσονύκτιες τηλεφωνικές εξομολογήσεις και άλλα πρωτοφανή που συμβαίνουν στην άτυχη Χίο!
Ξέρω από τον προσωπικό μου βίο οτι “…το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν το ξημέρωμα…”, αλλά κανείς πνευματικός δεν μου είπε ποτέ οτι αυτή η ώρα προσφέρεται και για ….εξομολογήσεις !! Και τί είδους εξομολογήσεις μπορεί να είναι αυτές! Εξαρτάται από το ωράριο εργασίας του καθενός ! Αν είναι κανείς βραδινός ….
•••• μην βιάζεστε εσείς, οι της Αρχιεπισκοπής– πάντα πίστευα αυτό που είχε πεί σε ανύποπτο χρόνο ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ οτι είναι ένα … ρουφιονομάγαζο—να μου ρίξετε το δόλωμα και να τσιμπήσω ως χάνος!
Χάνος ήμουν κάποτε! Τώρα έγινα …καρχαρίας!! Αν θέλετε να πάτε να τα πείτε οι ίδιοι στον Μακ. Αρχιεπίσκοπο,( η πόρτα του είναι ανοιχτή για όλους, οπως πληροφορούμαι )αυτά που λέτε σε μενα με τα μηνύματά σας οτι γίνονται εντός της Αρχιεπιςκοπής και να τα ψάξω !!
••• μου ζητάτε μετ´επιτάσεως μάλιστα,από τον Βορρά,να ασχοληθώ και να γράψω περισσότερα για τον άλλοτε φίλο μου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμο! Μου στείλατε μάλιστα σε συνδέσμους αυτά που γράφονται και καταγγέλλονται σε blogs και sites της ευρύτερης περιοχής και δεν απαντώνται αρμοδίως από τον λαλίστατο κατά τα άλλα Ιεράρχη! Τα πιο ωραία και ενδιαφέροντα είναι αυτά που γράφετε και περιγράφετε από Σαμοθράκη κλπ.
Να ξεκαθαρίσω κάτι: προσωπικά αδιαφορώ για όσα κάνει ή δεν κάνει ο Μητροπολίτης αυτός! Αν ασχολήθηκα μαζί του είναι γιατί έχει προσβάλλει κατ´επανάληψη τη μνήμη του ευεργέτη του, του Μακαριστού Χριστοδούλου, που αν δεν είχε την ευνοιά του προ 10ετίας, δε θα ήταν σήμερα Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως! Κάπου αλλού θα εκλεγόταν σίγουρα,( αφού είχε… μπάρμπα στην Θεσσαλονίκη) αλλά αυτό θα γινόταν πολύ αργότερα και θα βοηθούσα κι εγώ —-τρομάρα μου —αφού σε όσες εκλογές επεχείρησε ο Γέροντας Παναγιώτατος Θεσσαλονίκης Ανθιμος( όπως οι Λαγκαδά και Γρεβενών) βοήθησα τα μάλα!
……Επίσης διαφοροποιήθηκα και κατήγγειλα ευθαρσώς τις άθλιες ενέργειες κατά ενός κληρικού του, του πατρός Ιωάννου Καρασακαλίδη– τον οποίο δεν γνώριζα– και ο οποίος υπέστη τα πάνδεινα ,αφού τα έβαλε μαζί του άδικα και αλαζονικά για δήθεν ηθικές παρεκτροπές! Ισως γιατί οι φήμες τις ήθελαν φυσιολογικές!Αν ήταν του.. σχεδίου θα περνούσαν απαρατήρητες! Τί να πείς και Τί να κάνεις σε τέτοιες περιπτώσεις!
Ο δεσποτισμός σε όλο του το μεγαλείο!
Δε θέλω να γράψω για τις αναπόδεικτες κατηγορίες, με τις οποίες τον τύλιξαν σε μερικές σελίδες και τον έστειλε στα Συνοδικά δικαστήρια και ζητούσε την κεφαλή του επί πίνακι!
Τώρα συνειδητοποιώ το τί μπορεί να συνδέει, κάποιες ίδιες ένοχες και γιαυτό βρώμικες συνειδήσεις, που δίνουν “τα χέρια” και συνεργάζονται όταν θέλουν να κάνουν το κακό! “Όμοιος ομοίω αεί πελάζει… “Τιποτα δεν ειναι τυχαίο!
Η δικαίωση του πατρός Ιωάννου, ήλθε στο Δευτεροβάθμιο Συνοδικό και στο Συμβούλιο Επικρατείας θα λάμψει η αλήθεια με την πλήρη αποκατάσταση!
Για κάποιες άλλες φήμες που ακούγονται εκεί– βοά και κράζει λένε η περιοχή — τις κάνουν γαργάρα και σιωπούν! Ας είναι.. Ο Θεός έχει το σχέδιό του!
•••• Με ρώτησε σεβαστός Ιεράρχης της Εκκλησίας μας:
— Μα τί έχεις και γράφεις όσα γράφεις για τον Αλεξανδρουπόλεως, ο οποίος είναι σοβαρός και λόγιος Ιεράρχης; Πρέπει να το δείς αυτό..
— Κατ´αρχήν με εκπλήσσετε που με διαβάζετε, του είπα…
— Μα τα παιδιά εκτυπώνουν τα πάντα και μου τα φέρουν και τα διαβάζω και μαθαίνω τί γίνεται γύρω μου κι εγώ (!!!) μου απάντησε!
— Χαρά στο κουράγιο σας! Να σας εξηγήσω και θα μου πείτε τη γνώμη σας, του είπα!
— Σε ακούω μετά προσοχής!
— Αν σας είχε δοθεί η ευκαιρία να βοηθήσετε έναν κληρικό και το κάνατε με αγάπη κι ύστερα από μερικά χρόνια αυτός ο κληρικός συμμαχούσε με τον νούμερο ένα εχθρό σου που θέλει να σου κάνει κακό( αφού καλό στη ζωή του ποτέ δεν μπόρεσε να κάνει γιατί δεν είναι άνθρωπος του καλού και του σωστού) και του χρηματοδοτούσε ακόμη και τον πόλεμο εναντίον σου, τότε εσείς Τί θα κάνατε;;( Είπα κι άλλες λεπτομέρειες που όμως δεν γράφονται,για να καταλάβει την σοβαρότητα της αθλιότητας που συντελείται)
— Αν είναι οπως τα λές, εκπλήσσομαι και αηδιάζω! Ομως το πρόβλημα αγαπητέ μου δεν το εχει πλέον μαζί σου ο Άγιος αδελφός,αλλά με τον ίδιο το Θεό! Περίμενε και θα δείς! Εσύ μείωσε την κριτική σου, για να μην κατηγορηθείς για εμμονή και εμπάθεια και για όλα τα άλλα θα φροντίσει ο ίδιος ο Θεός! Εχε εμπιστοσύνη !! Βρέ τί μαθαίνει κανείς!! Κρίμα! Στενοχωρέθηκα τώρα!

••••• μου λέτε να φωτίσω μία σκοτεινή πλευρά της Εκκλησίας μας που υπάρχει στην Μητρόπολη Τριφυλίας, όπου οι καταγγελίες για νευρική και αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του εκεί Μητροπολίτη Χρυσοστόμου, πέφτουν σαν σφαίρες σε πεδίο βολής! Μέχρι για ραπίσματα μετά της δεςποτικής ράβδου μου γράφετε στα μηνύματά σας, που δε θέλω να τα πιστεύω ούτε ως φάρσα οτι μπορεί να λέγονται.. Πολλώ μάλλον να καταγγέλονται! Είναι αλήθεια;;

Αν ναι, τα πράγματα είναι σοβαρά!
Θα πρέπει ο πολιός Γέρων Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος, που εχει τεράστια ευθύνη γιαυτή την προαγωγή, να ενδιαφερθεί και να δοθεί αφ´ενός μία ικανοποιητική απάντηση ώστε να σταματήσει ο ψίθυρος αυτός και
αφ´ετέρου να βρεθεί μία λύση που δεν θα εκθέτει την Εκκλησία!

••••• εκπλαγήκατε μερικοί εξ υμών για το σχόλιο που έγραψα για τον Μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη, όταν ένας αγράμματος και δόλιος σχολιαστής, εκμεταλλευόμενος την επισκεψιμότητα ενός εκκλησιαστικού site ,πέταξε το φαρμάκι του εναντίον του Σεβ.Λαγκαδά προτάσσοντας το ανύπαρκτο και υποβαθμισμένο εγώ του!
—Πώς κι έγραψες μία καλή κουβέντα ,με ρωτάτε…

Ναι έγραψα πολλές καλές κουβέντες για τον Ιωάννη και χαλάλι του! Και αν χρειασθεί θα το ξανακάνω!!

Γιατί είναι σωστός Ιεράρχης που μέσα σε λίγα χρόνια έχει κάνει θαύματα στην επαρχία του!

Γιατί ξέρει και τιμά τη μνήμη όσων τον ευεργέτησαν ή απλώς τον βοήθησαν ! Γιατί ανήκει στους Ιεράρχες των έργων και όχι των λόγων! Γιατί είναι ντόμπρος και έχει μπέσα! Και δε λέει άλλα μπροστά και άλλα πίσω,οπως μερικοί –μερικοί που έχουν μπερδέψει τα ράσα με φουστάνια!
Η Εκκλησία μας, για να κρατηθεί όρθια, θέλει στην πρώτη γραμμή Ιεράρχες παλληκάρια κι οχι Ιεράρχες λαπάδες, που βαδίζουν με βάση το δελτίο καιρού και…. συμφέροντος!
Γιαυτό και στους λίγους αξίους και ικανούς που υπάρχουν, πρέπει να είμαστε πάντα κοντά τους και να συμπαριστάμεθα στο έργο τους!

••••• ζητάτε να θίξω ξανά το θέμα των ανήμπορων Ιεραρχών και να το προτάξω στην σελίδα μας! Να είστε βέβαιοι οτι ως θέμα αποτελεί προτεραιότητά μου! Και πολύ σύντομα θα επανέλθω με στοιχεία που θα συνηγορούν στο οτι πρέπει η Εκκλησία να αντιμετωπίσει άμεσα μερικές περιπτώσεις ανήμπορων Ιεραρχών ! Άλλωστε οι πρόσφατες εκλογές και ενθρονίσεις, δικαίωσαν πλήρως τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την Ιεραρχία που δεν θέλουν ούτε να εκτίθεται η Εκκλησία αλλά ούτε και να αμαυρώνεται η ιστορία και η υστεροφημία κάποιων Ιεραρχών με προσφορά!
Η επιφύλαξη που έχει εκφράσει ο Γέρων Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Αλέξιος ,ως προς την μη αποστολή της ειδικής επιτροπής πειρογνωμόνων προτού εξαντληθούν όλα τα άλλα μέτρα, ειναι σεβαστή για να μην γελοιοποιούνται οι Γέροντες Ιεράρχες! Αλλά όσο μένουν τα πράγματα χριροτερεύουν! Ενα παράδειγμα: ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας όσο μένει στη θέση του ποιός ωφελείται; Η κατάσταση είναι τραγική! Ο άνθρωπος δεν έχει πλέον συναίσθηση της πραγματικότητας! Και δεν είναι ο μόνος! Ας μην ευλογεί η Εκκλησία τα νοσηρά φαινόμενα που έζησε η Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος με όλες τις απρέπειες και ασέβεια που έγιναν εκεί και για τις οποίες όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν οι ένοχοι, αλλά ….ελλείψει προφανώς άλλων ικανών στελεχών, απολαμβάνουν και τώρα προνομιακής μεταχείρισης!

 

••••• ωστόσο τα μηνύματα που έρχονται από αρκετούς ιεροσπουδαστές που βρίσκονται στην Καρδίτσα είναι πολλά και καθόλου ευχάριστα ή ενθαρρυντικά για τον βίο και την πολιτεία κάποιων… νεοβλαστών κληρικών που θέλουν να το το παίζουν να το παίζουν αυθεντίες ενώ είναι …ντίβες, για να μην πώ ..νούλες!
Ομως περισσότερα θα πώ αρμοδίως!
•••• τα μηνύματα από την ιστορική Μητρόπολη Γυθείου και Οιτήλου που έγινε κακώς μόνο Μάνης, είναι τραγικά! Ζητείται ο Μητροπολίτης και δεν βρίσκεται πουθενά! Κλεισμένος στον εαυτό του και στις σκέψεις του και συντροφιά με τον στενό συνεργάτη του κληρικό και ψυχίατρο δεν πάει πουθενά η δε διοίκηση της Μητρόπολης έχει αφεθεί στα χέρια του ικανού και αποτελεσματικού Πρωτοσυγκέλου π. Συμεών,που ως άλλος Κυρηναίος συνδράμει τον Μητροπολίτη στα καθήκοντα του! Το γεγονός οτι ο Μητροπολίτης είναι σχεδόν ανύπαρκτος, δίνει τη δυνατότητα στους λογής εκπροσώπους των αιρέσεων που παρεισέφρησαν στην περιοχή για να διακριθούν και να επεκταθούν στο λαό ! Κάτι πρέπει να γίνει! Και αν δε το καταλαβαίνει,τότε οι εξελίξεις θα τον προλάβουν!
•••• αυτά για σήμερα! Θα ακολουθήσουν τα σφηνάκια 4 ! Κάθε μέρα και περισσότερα!