You are currently viewing “Μνημείο παραπληροφόρησης”, το άρθρο του κ. Ξυδάκη στην “Καθημερινή”,το οποίο επαινεί ασύστολα ο Δντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού  κ. Γ.Μουρούτης!

“Μνημείο παραπληροφόρησης”, το άρθρο του κ. Ξυδάκη στην “Καθημερινή”,το οποίο επαινεί ασύστολα ο Δντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού κ. Γ.Μουρούτης!

Θα μου επιτρέψετε να πώ δυό λόγια, εν ονόματι των εκατομμυρίων Ελλήνων που διαφωνούν με αυτές τις επικίνδυνες γενικεύσεις που για χάρη ενός σύγχρονου δόγματος το οποίο μας θέλει να είμαστε και να συμπεριφερόμαστε πολιτισμένα, αλλάζουν τα φώτα στη χώρα μας και ποδοπατούν τις παραδόσεις μας, τα ήθη κσι τα έθιμά μας, επιβάλλοντάς μας τα δικά τους ήθη και τις δικές τους συνήθειες! Κι αυτο το ονομάζουμε πολιτισμό.

1.Κατ´αρχήν, ποτέ δεν είπαμε οτι είμαστε εναντίον των ξένων. Ο λαός μας έζησε την μετανάστευση στο πετσί του! Κσι οχι πάντα με τις καλύτερες συνθήκες! Εκατομμύρια Έλληνες γεύτηκαν την άψινθο του ρατσισμού και έφτυσαν αίμα για να σταθούν στα πόδια τους. Το αυτό βιώνουν και τώρα χιλιάδες Έλληνες, κυρίως νέοι, που η ανέχεια τους έδιωξε από τον τόπο τους. Δε βλέπω να στενοχωριέται κανείς γιαυτούς.
3.Να μάθουμε επιτέλους να κυριολεκτούμε σε αυτή τη χώρα και να μην παραπληροφορούμε για όλα.
Οι Ιεράρχες που εξέδωσαν και υπέγραψαν αυτό το ανακοινωθέν, για το οποίο θριαμβολογούν όσοι έχουν τους πολιτικούς – ιδεολογικούς λόγους τους, ή όσοι έχουν λερωμένοι τη φωλιά τους, αποτελούν την μειοψηφία.
Πρόκειται για τους δέκα Συνοδικούς Αρχιερείς, (του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου συμπεριλαμβανομένου, δεδομένου οτι ο Γρεβενών Σέργιος εκοιμήθη και δεν αντικαταστάθηκε, ο Νέας Κρήνης Προκόπιος ασθενεί βαρέως και δεν συμμετέχει εδώ και αρκετούς μήνες στις εργασίες της ΔΙΣ και ο Παραμυθίας Τίτος απουσίαζε για λόγους υγείας).
Επομένως το ανακοινωθέν υπέγραψε μία “κλειστή κάστα” Ιεραρχών κι οχι όπως θα έπρεπε για ένα τόσο σοβαρό θέμα , το σύνολο της Ιεραρχίας που την απαρτίζουν όλοι οι εν ενεργεία Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος.
2.Τα όσα αναφέρονται στο ανακοινωθέν αυτό,αποτελούν πάγιες και σταθερές θέσεις της Εκκλησίας με τις οποίες συμφωνούν όλοι, τόσο οι Αρχιερείς που τις υπέγραψαν, όσο κι εκείνοι που έχουν διαφορετική άποψη πέρα από τις θεωρίες και τα ευχολόγια και δεν διστάζουν να την εκφράσουν δημοσίως και μάλιστα στεντοτρεία τη φωνή! Οχι συτοί οι Ιεράρχες δεν είνσι ούτε εθνικιστές, ούτε ακραίοι. Αντιθέτως είναι άνθρωποι με εκκλησιαστικό φρόνημα και συνείδηση και τινές εξ αυτών είναι πολύ μορφωμένοι και ίσως περισσότερα από κάποιους… καθηγητές.
3. Ας σταματήσει επιτέλους το παραμιλητό, που έγινε καραμέλα στα φαρμακερά στόματα των ασχέτων οτι όσοι εκφράζουν διαφορετική άποψη σπό τη χλιαρή- ενδοτική στάση των προοδευτικών, είναι ακροδεξιοί και χρυσαυγίτες!
Το να στηρίζει κάποιος την πίστη που παρέλαβε από το σπίτι του και το να θέλει να μην επιτρέπεται η ανεξέλεγκτη είσοδος στη χώρα του λαθραίων μεταναστών, αυτό δε τον κάνει ακροδεξιό αλλά συνειδητό Έλληνα Πολίτη που δε θέλει να αλλοιωθεί η σύνθεση του πληθυσμού της χώρας του από τα στίφη των ξένων! Ήδη από παρόμοιες τακτικές και ενδοτισμούς χάσαμε τη Θράκη! Μήπως διαφωνεί κανείς και γιαυτό;
Κι ομως,δεν μιλάει κανείς!
Ακόμη κι ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος, που συχνά εκφράζει την αγωνία του για το μέλλον της Θράκης, συν-ταυτίστηκε με τη χλιαρή θέση που εξέφρασε επισήμως η Εκκλησία για τους μετανάστες, φόβούμενος μήπως και κατηγορηθεί για …οπισθοδρομικότητα!
Κρύβονται πίσω από… ακίνδυνες λέξεις του Ευαγγελίου,όσοι φοβούνται να πούν αλήθειες!
Ξεχνούν ομως οτι όσοι μελετούν προσεκτικά τις γραφές και διαθέτουν άρτια θεολογική κατάρτιση, μπορούν να κονιορτοποιήσουν με τα επιχειρήματά τους όλους αυτούς τους light και γιαλατζί ορθοδόξους, που χρησιμοποιούν δυο μέτρα και δύο σταθμά όταν ερμηνεύουν τα γεγονότα!
4. Η Εκκλησία μας ήταν πάντα κοντά στους αδύναμους και εμπερίστατους συνανθρώπους μας και επρόσφερε την αγάπη της, ανεξαρτήτως θρησκευτικής πεποίθησης ή φυλετικής καταγωγής! Τα συσσίτια, πρωτίστως προς τους αλλοδαπούς( τότε σκόμη οι Έλληνες δεν πεινούσαμε ούτε αυτοκτονούσαμε από τα προβλήματα που μας έφεραν τα μνημόνια) η Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών τα ξεκίνησε επί Αρχιεπισκοπείας Χριστοδούλου– που κατά τον κ. Ξυδάκη και τους ομοίους του αφήνει να εννοηθεί οτι ήταν εθνικιστής και μισαλλόδοξος!
Ομως ο διορατικός αυτός Πρωθιεράρχης Χριστόδουλος , κάθε άλλο παρά συτό ήταν ! Παράλληλα με τα συσσίτια είχε καθιερώσει και το επίδομα του τρίτου τέκνου για τις Χριστιανικές οικογένειες της Θράκης για να παρακινήσει τους Έλληνες να αποκτήσουν και τρίτο παιδί και να μην παραδοθεί η Θράκη άκλαυτη στους Ισλαμιστές! Και απέδωσε το μέτρο αυτό εξαιρετικά αποτελέσματα!
Δυστυχώς το σταμάτησαν και η προσπάθεια τόσων ετών πήγε χαμένη !
Και τι δεν ακούσαμε τότε όσοι στηρίζαμε την πρωτοβουλία συτή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου. Τώρα που στη Θράκη πλέον, κινούν τα νήματα οι … Ισλαμιστές( δηλαδή η Τουρκία) κατάλαβαν όλοι την εθνική προδοσία που έχει συντελεστεί .
5. Το ανακοινωθέν της Εκκλησίας ήταν χλιαρό και ικανοποίησε εκτός σπό τους συντάκτες του και τους λογής προοδευτικούς, αυτούς που κάνουν το τραγικό λάθος να βλέπουν την Εκκλησία ως ιδεολογικό αντίπαλο.
Κι όταν όλοι αυτοί επσινούν την Εκκλησία μου οτι επιτελεί το καθήκον της και την προτιμούν ήσυχη και… χαμηλοβλεπούσα,τότε εμείς δεν έχουμε σχέση με τέτοια Εκκλησία!
Nα τη χαίρονται τόσο οι ποιμένες εκείνοι που την προτιμούν βουβή, όσο και οι προοδευτικοί που αποτελούν το light ποίμνιο της Εκκλησίας αλλά κατά τα άλλα τη θέλουν του χεριού τους!
Ομως οτι κσι να κάνουν όλοι συτοί η Εκκλησία δεν θα γίνει ποτέ μία ΜΚΟ οπως τη θέλουν! Αντιθέτως θα προχωρήσει ακάθεκτη στο Σωτήριο έργο της !

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΞΥΔΑΚΗ