You are currently viewing Συνεχίζει να προκαλεί ο πρ. Θεσσαλιώτιδος: ζητά με δικολαβικές μεθοδεύσεις  από το ΣτΕ να απαγορεύσει την εκλογή διαδόχου του.

Συνεχίζει να προκαλεί ο πρ. Θεσσαλιώτιδος: ζητά με δικολαβικές μεθοδεύσεις από το ΣτΕ να απαγορεύσει την εκλογή διαδόχου του.

Εξακολουθεί να προκαλεί ο Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλιώτιδος Κύριλλος την Ιεραρχία που τον τίμησε με δύο εκλογές και το χριστεπώνυμο πλήρωμα με μεθοδεύσεις που δεν δείχνουν ταπείνωση και σύνεση αλλά εκδικητικότητα και αλαζονεία.
Με προσφυγή του στο ΣτΕ ζητά να απαγορεύσει στην Ιεραρχία την εκλογή νέου μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος .

Ο μητροπολίτης Κύριλλος κρίθηκε μη ικανός να ασκεί τα καθήκοντα του και απομακρύνθηκε από την διοίκηση της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος,γιαυτό κατέθεσε αίτηση ακυρώσεως των πράξεων της Δ.Ι.Σ. σχετικά με το πρόσωπο του, ζητώντας παράλληλα την αναστολή τους μέχρι την εκδίκαση.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κύριλλος ζητά από το ΣτΕ να εκδώσει προσωρινή διαταγή απαγόρευσης της εκλογής που έχει προγραμματιστεί για τις 25 Ιουνίου. Όμως όλα αυτα που λέει στα δικόγραφά του ο Μητροπολίτης Κύριλλος γιατί δεν βγαίνει να τα πεί ο ίδιος με το στόμα του στο λαό της Μητρόπολης του!! Μπορεί;; Ασφαλώς όχι! Ούτε να λειτουργήσει ούτε να ομιλήσει μπορεί! Και τότε γιατί θα πρέπει η Εκκλησία και ο λαός μας να τον ανέχονται πάνω σε μία θέση που δεν του ανήκει, αλλά ανήκει στην ίδια την Εκκλησία η οποία τον τίμησε δύο φορές με εκλογές συν Μητρόπολη Κυθήρων και στη συνέχεια στην Θεσσαλιώτιδος.

Αυτό που υποστηρίζει η πλευρά του μητροπολίτη κ. Κυρίλλου για να ανατρέψει την απόφαση της επιτροπής που τον απαλάσσει από τα καθήκοντά του, είναι πως το πόρισμα της επιτροπής που τον έκρινε είναι άκυρο, αφού συμμετείχε σε αυτήν ο πρόεδρος του ΣτΕ. Ο μητροπολίτης επικαλείται την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος στην οποία απαγορεύθηκε η συμμετοχή δικαστικών σε επιτροπές και όργανα που ασκούν διοίκηση.

Ταυτόχρονα αφήνει σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς που ακολούθησαν την συνοδική απόφαση. Συνεργάτες του υποστηρίζουν πως ενώ η Δ.Ι.Σ. πήρε απόφαση για αποστολή της επιτροπής στα τέλη Ιανουαρίου η ολοκλήρωση της διαδικασίας έγινε στις αρχές Ιουνίου, παρά το γεγονός πως ο Καταστατικός Χάρτης προβλέπει συγκεκριμένα χρονικά όρια. Δεν λέει κουβέντα βέβαια που δεν μπορει να εκφράσει ούτε μία λέξη καθαρά , ούτε κάν το όνομά του και χρειάζεται ειδικό.. μεταφραστή- διερμηνέα στις όποιες συζητήσεις συμμετέχει!

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

Καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν πως παρά το γεγονός οτι η προσφυγή κατατέθηκε τώρα όπου συνεδριάζει το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ που κρίνει συνήθως υποθέσεις σχετικές με την Εκκλησία, το όργανο που τελικά θα αποφανθεί είναι η Ολομέλεια του ΣτΕ, εξαιτίας της σοβαρότητας της υπόθεσης.

Πολλοί Ιεράρχες πάντως δεν κρύβουν την δυσφορία τους για την εξέλιξη του θέματος καθώς και το οτι τίθεται σε αμφισβήτηση το δικαίωμα της Ιεραρχίας να συγκληθεί για την εκλογή ενός επισκόπου. Μάλιστα όπως σημείωσε χαρακτηριστικά μητροπολίτης, ακόμη κι αν κερδίσει την προσφυγή ο κ. Κύριλλος δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι! Το θέμα που αμφισβητεί είναι καθαρά διαδικαστικό και όχι ουσίας.Ο Μητροπολίτης είναι ολοφάνερο οτι δεν δύναται να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.

Ο νομικός σύμβουλος του μητροπολίτη, κ. Νικόλαος Καλλιούρης υποστηρίζει πως η προσπάθεια του μητροπολίτη « δεν γίνεται για να σώσει τον εαυτό του αλλά για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια γεγονότα».

Η Σύνοδος της Ιεραρχίας έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη. Νομικοί κύκλοι θεωρούν πως το αργότερο μέχρι την Δευτέρα το ΣτΕ θα έχει αποφανθεί επί του αιτήματος για προσωρινή διαταγή απαγόρευσης της εκλογής. Στην απορία πάντως που έκφράζουν ορισμένοι για το τι θα πράξει το Σώμα της Ιεραρχίας στην περίπτωση που το ΣτΕ, απαγορεύσει στην Ιεραρχία να εκλέξει νέο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος, αντιτείνουν οτι η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που κηρύσσει την Μητρόπολη Θεσσακιώτιδος εν χηρεία έχει μεγαλύτερη ισχύ από κάθε επιμέρους απόφαση! Επομένως η Ιεραρχία θα προχωρήσει κανονικά στην εκλογή νέου Μητροπολίτη!