Στο Βόλο ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Κων/νος Χολέβας

Στο Βόλο ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Κων/νος Χολέβας

Το Βόλο και την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος επισκέφθηκε (26/4) ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Χολέβας.

Ο κ. Χολέβας συναντήθηκε με τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, στον οποίο παρουσίασε τις βασικές θέσεις του και το όραμά του για την Ενωμένη Ευρώπη, οι οποίες είναι οι εξής:

Α. Ανάγκη να ακουσθεί μία φωνή στήριξης της Ορθοδοξίας και της δυναμικής Εξωτερικής Πολιτικής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με παρρησία, επιχειρήματα και αυτοπεποίθηση.

Β. Αγώνας για την αξιοποίηση και ανάδειξη της Ορθόδοξης Παράδοσης του λαού μας και για την σύνδεσή της με τα σύγχρονα κοινωνικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ζητήματα.

Γ. Τεκμηριωμένες απόψεις και προτάσεις για τα Εθνικά μας Θέματα, για μία δυναμική Εξωτερική Πολιτική, για μία ισχυρή Εθνική Άμυνα και για μια σοβαρή αντιμετώπιση του Δημογραφικού μας Προβλήματος, με επίγνωση των διεθνών συνθηκών και των απαιτήσεων.

Δ. Αγωνία και αγώνας για τα προβλήματα των οικονομικά αδυνάτων, των πολυτέκνων, των νέων μας που πλήττονται από την ανεργία, προκειμένου να δοθούν λύσεις Χριστιανικές και κοινωνικά δίκαιες, προσαρμοσμένες στη σύγχρονη ελληνική και ευρωπαϊκή πραγματικότητα

Ε. Δέσμευση να εκπροσωπηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο το αίτημα για μία Ελλάδα ισχυρή και αξιοσέβαστη, σε μία Ευρώπη, η οποία θα επιδείξει πραγματική αλληλεγγύη.

Στ. Αγώνας για την επάνοδο της Ευρώπης στις Χριστιανικές της ρίζες.

Ο κ. Χολέβας τόνισε στον Σεβασμιώτατο την πίστη του ότι ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνάμεις τους και την οικουμενική τους διάσταση για να ξαναβρεί το Έθνος μας την παγκόσμια πνευματική του ακτινοβολία.
* Ο κ. Κων/νος Χολέβας είναι Πολιτικός Επιστήμων, Ιστορικός και Συγγραφέας, ειδικευμένος στα Εθνικά μας θέματα. Είναι στέλεχος της Ιεράς Συνόδου και Αρχισυντάκτης του περιοδικού «Εκκλησία», του επισήμου οργάνου ενημέρωσης της Εκκλησίας της Ελλάδος.