You are currently viewing Αμβρόσιος κατά Πιπιλή: Να προσέχετε πως ντύνεστε!

Αμβρόσιος κατά Πιπιλή: Να προσέχετε πως ντύνεστε!

Μετά τον Νίκο Δήμου στο στόχαστρο του Μητροπολίτη Αμβρόσιου βρέθηκε η Φωτεινή Πιπιλή, η οποία είχε ζητήσει την παρέμβαση του Ιερώνυμου για όσα είχε πει εναντίον του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτης και Αιγιαλείας.

Ο Αμβρόσιος επιτέθηκε στην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να προσέχει την… εμφάνισή της!

Αναλυτικά η απάντηση του Μητροπολίτη:

Αγαπητή Κυρία Πιπιλή,

Σας παρακαλώ,

1. Να κοιτάξτε τα οίκου σας πρώτα και να μη σπεύδετε σε υποδείξεις σε ζητήματα μη αρμοδιότητός σας, όπως συνηθίζετε μερικοί πολιτικοί να υποδεικνύετε σε άλλους, πολλώ μάλλον δε σε εκκλησιαστικά ζητήματα, γιατί εκτίθεσθε καταδεικνύοντας σοβαρότατη έλλειψη βασικών γνώσεων. Η καθαίρεση Αρχιερέως ομοτίμου και “ίσου προς ίσους” (primus inter pares) με τον Αρχιεπίσκοπο και τους συνεπισκόπους του Αρχιερείς, δεν επιτάσσει τόσο “δημοκρατικές” διαδικασίες όπως αυτές που επικαλείσθε, όπως ειναι φερ ειπείν οι καθαιρέσεις ή διαγραφές από τον πολιτικό αρχηγό της παράταξης που ανήκουν, των εκλεγμένων από τους πολίτες βουλευτών , επειδή είτε διαφωνούν με την πολιτική των μνημονίων ή της παρατάξεως, ή τις πολιτικές αποφάσεις του κάθε αρχηγού. Η Εκκλησία δεν είναι “παράταξη πολιτική”αλλά Θεοίδρυτος Οργανισμός από τον ίδιον τον Χριστό και μόνος αρχηγός κεφαλή είναι ο Αναστάς Θεάνθρωπος, Χριστός.

2. Να σέβεσθε το ΣΥΝΤΑΓΜΑ! Υπηρετώντας την “Δημοκρατία” στο Κοινοβούλιο, εσείς καταδεικνύετε ανοίκεια με τις αρχές της Δημοκρατίας (π.χ. “ελευθερία της εκφράσεως” – πόσο μάλλον της ανεξάρτητης συνειδήσεως και δή πολιτικής) εξοικείωση με φασιστικές διαθέσεις και συμπεριφορές! Το Σύνταγμα μας παρέχει το δικαίωμα να εκφράζουμε ελευθέρως τη γνώμη μας, πόσο μάλλον οι Αρχιερείς που ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας δίδουμε τη νενομισμένη διαβεβαίωση διαφύλαξης του Συντάγματος, άμα τη εκλογή μας. Αν έχετε αντίρρηση, αντί να υποδεικνύετε πρωτίστως εσείς που θα πρεπε να την εγγυάσθε, αντιδημοκρατική συμπεριφορά κατηγορώντας για φασίστες αυτούς με τους οποίους διαφωνείτε αγνοώντας τα ισχύοντα, τεκμηριώστε την άποψή σας με επιχειρήματα, αφού ενημερωθείτε. Ο Δημοκρατικός Διάλογος ακόμη είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος και τα εκκλησιαστικά κείμενα, νόμοι και διατάξεις διατίθενται ευρέως στα βιβλιοπωλεία.

3. Προσπαθείστε παρακαλώ να διορθώσετε τον τρόπο συμπεριφοράς των κ.κ.Βουλευτών μέσα στο Κοινοβούλιο. Λίγες ημέρες πρίν από πολύ υψηλόβαθμα πρόσωπα της Βουλής ακούσθηκαν χυδαίες ύβρεις! Ντρέπομαι να μεταφέρω εδώ τις λέξεις, που ακούσθηκαν εκεί! Σας παραπέμπω στην εφημερίδα “kontra news” της 1ης Απριλίου.

4. Τέλος, εκτός από την λεκτική συμπεριφορά, παρακαλούμε να προσέξετε ολίγον και για την αξιοπρεπή εφάμιλλη του αξιώματος που ψηφοφόροι σας εμπιστεύτηκαν, σύνολη παρουσία σας. Διοτι εκτός από τις κακές λέξεις υπάρχουν και κακές εμφανίσεις! Το ντύσιμό σας, όπως παρουσιάζεσθε στην παραπάνω φωτογραφία σας, δεν σας τιμά! Ντυθήτε, λοιπόν, πρώτα σεμνά και με αξιοπρέπεια! Έπειτα ελάτε να διορθώσετε τον τρόπο της εκφράσεώς μου. Τελεία και παύλα οι κουβέντες μου μαζί σας!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Με αγάπη χριστιανική

+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

Αίγιον, 21 Απριλίου 2014-Δευτέρα του Πάσχα!