Η Ρόδη Κράτσα για τους διωγμούς των χριστιανών ανά τον κόσμο

Η Ρόδη Κράτσα για τους διωγμούς των χριστιανών ανά τον κόσμο

Για τα δικαιώματα των χριστιανών στη Μέση Ανατολή και σε περιοχές όπου δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα ή βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, μίλησε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους στη Ρόδο όπου βρέθηκε στο πλαίσιο περιοδείας της, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τέως Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ρόδη Κράτσα.

ʽΟι χριστιανοί και όταν δεν διώκονται, υφίστανται διακρίσεις σε πολλές περιοχές ανά τον κόσμο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια δύναμη που προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα και προσπαθεί γιʼ αυτάʼ όπως είπε μεταξύ άλλων.

Η ίδια, δήλωσε ότι έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα που βιώνουν οι χριστιανοί στη Μέση Ανατολή και σε χώρες όπου δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα, αφού οι διακρίσεις στις οποίες είναι πολλές όπως η αγορά εργασίας, οι βαιοπραγίες ακόμη και η ανθρωπιστική βοήθεια.

ʽΟι χριστιανοί υφίστανται διακρίσεις ακόμη και στην προσπάθεια να ομολογήσουν την πίστη τους και να εκφράσουν την λατρεία μέσα από θρησκευτικές τελετές όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Στο ευρωκοινοβούλιο έχουμε δημιουργήσε ένα θετικό κλίμα συνεεργασίας και προσπαθούμε να στηρίξουμε τους χριστιανούς σε τέτοιες περιοχές, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ζησουν με ειρήνη και σεβασμό των δικαιωμάτων τους εκεί που γεννήθηκε ο χριστιανισμόςʼ είπε χαρακτηριστικά η κ. Κράτσα, εξαίροντας ιδιαίτερα τον πολύ σημαντικό τόλο που διαδραματίζει σε αυτές τις χώρες η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία.

Η κ. Κράτσα είχε συνάντηση και με τον Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στην Ρόδο.

Δείτε το video ΕΔΩ