Παραμένει στη θέση του ο κ.Βίγκας ως εκπρόσωπος των Μειονοτήτων στην Τουρκία

Την απόφασή του να παραμείνει ως εκπρόσωπος των μη μουσουλμανικών Βακουφίων, στο Δ.Σ. της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων της Τουρκίας, έκανε γνωστή ο δυναμικός ομογενής κ.Λάκης Βίγκας, ύστερα από τις διαβεβαιώσεις του αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως και υπουργού Προεδρίας, κ.Μπουλέντ Αρίντς, ότι η κατάρτιση ενός νέου εκλογικού κανονισμού για τα μειονοτικά ιδρύματα αποτελεί άμεση προτεραιότητα του Υπουργείου του.

Ο αντιπρόεδρος Αρίντς, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται και η Γενική Διεύθυνση Βακουφίων, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Λάκη Βίγκα και του ζήτησε να παραμείνει στη θέση του συνδράμοντας στην επίλυση του θέματος και την ομαλή υιοθέτηση του νέου εκλογικού κανονισμού που θα διέπει στο εξής τα μειονοτικά ιδρύματα.

Ύστερα από την εξέλιξη αυτή ο κ. Βίγκας, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε υποβάλει την παραίτησή του, διαμαρτυρόμενος με τον τρόπο αυτό για την καθυστέρηση από την πλευρά της Κυβερνήσεως προώθησής νέου εκλογικού κανονισμού, δήλωσε ότι θα παραμείνει στη θέση του εκπροσώπου των Μειονοτήτων στο Βακουφικό Συμβούλιο ως το τέλους του έτους που ολοκληρώνεται η θητεία του και θα συνεχίσει να εργάζεται για το συμφέρον των Μειονοτήτων, τα μέλη τω οποίων και τον εξέλεξαν.

ΠΗΓΗ:  amen.gr