You are currently viewing ΤΟΥΡΚΙΑ -ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΡΙΑΣ- ΡΩΣΙΑΣ – Ξεκαθαρίζει το τοπίο του πολέμου στη Συρία

ΤΟΥΡΚΙΑ -ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΡΙΑΣ- ΡΩΣΙΑΣ – Ξεκαθαρίζει το τοπίο του πολέμου στη Συρία

Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

To καταριανό Al Jazeera έβγαλε στον αέρα συνέντευξη με τον αρχηγό της τρομοκρατικής επίθεσης στην συριακή πόλη Kessab που ήταν κυρίως αρμενική. Πρόκειται για τον Τσετσένο ισλαμιστή γνωστό ως Abou Moussa al Chichani. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι εισχώρησε με την ομάδα του μέσω Τουρκίας για να υψώσει στη συριακή γη τη σημαία της Αλ Κάιντα με το περιβόητο σύνθημα « Δεν υπάρχει άλλος θεός παρά ο Αλλάχ » αλλά και να περάσει το μήνυμα στις θρησκευτικές μειονότητες ότι « θα αναλάβουν άλλα καθήκοντα μετά την απελευθέρωση της Λατάκειας ».

Το αρμενικό Panorama am δημοσιεύει ότι δυο βετεράνοι Τσετσένοι τρομοκράτες οι Abu Muslim και Abu Turab , μετά τον 2ο πόλεμο στην Τσετσενία είχαν βρει καταφύγιο στην Κωνσταντινούπολη και τώρα ηγούνται της απελευθέρωσης των συριακών ακτών ενταγμένοι στις Jabhat Al-Nusra (Al-Qaeda) και Ahrar Al-Sham με την υποστήριξη πάντα του τουρκικού πυροβολικού. Από τα tweeter ενός σαουδάραβα τζιχαντιστή που δραστηριοποιείται στην περιοχή γνωρίζουμε τις καταστροφές σε σταυρούς και άλλα « αμαρτωλά αντικείμενα στα σπίτια των απίστων ».

Έτερο αρμενικό ειδησεογραφικό, το Mediamall am αναφέρει ότι υπήρξε χρήση βαρέων όπλων όπως πυρά του πυροβολικού τα οποία ηχούσαν τόσο εκκωφαντικά ώστε ακούγονταν στην τουρκική πόλη Yayladagi και ότι στις μάχες πρωτοστατούσαν τουρκμένοι αντάρτες.

Σήμερα ταυτοποιηθήκαν και οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας που διέπραξε με όχημα BMW ο σαουδαραβικής καταγωγής τρομοκράτης Fahd Al-Qaassem ο οποίος και πυροδότησε την έκρηξη των 1,000 kg εκρηκτικής ύλης TNT στο συνοριακό σημείο 45. Παρέσυρε στο θάνατο το « γίγαντα συνταγματάρχη » όπως τον αποκαλούσαν οι ομόδοξοί του χριστιανοί, τον Samuel Ghannoom που ήταν και ο υπεύθυνος της φύλαξης της συνοριογραμμής. Ήταν τόσο αγαπητός στους φαντάρους του που μετά τον θάνατό του, αυτοί ορκίστηκαν εκδίκηση. Πήραν την πρωτοβουλία να προχωρήσουν ένα μίλι πέραν της περιοχής εποπτείας τους και αψηφώντας τον κίνδυνο κατάφεραν και σκότωσαν 71 ισλαμιστές.

Υπάρχει ένα ρητό στη Συρία που ακούστηκε τόσο στο θάνατο του ξαδέρφου του Προέδρου Hilal al Assad στο ίδιο σημείο υπεράσπισης των συριακών Θερμοπυλών όσο και στο θάνατο του χριστιανού Samuel Ghannoom : « Η Συρία θα κερδίσει γιατί στη Συρία πρώτοι πεθαίνουν οι αρχηγοί … »

Στη μάχη της πληροφόρησης για τη συριακή κρίση ενεπλάκη αιφνιδίως στις 25/03/14 και το ρωσικό ITAR TASS μετά τις τελευταίες εξελίξεις της άμεσης και απροκάλυπτης πολεμικής εμπλοκής της Τουρκίας .

Αποκαλύπτει ότι μια ομάδα τρομοκρατών ρωσικής υπηκοότητας από το Karatchaïévo-Tcherkessie συνελήφθησαν στις 19/03/14 στο αεροδρόμιο του Κρασνοντάρ με πτήση προερχόμενη από Τουρκία, από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Βόρειου Καυκάσου.Στην Τουρκία είχαν ακολουθήσει εκπαίδευση σε ειδικό στρατόπεδο για διεθνείς τρομοκράτες. Ο ηγέτης της ομάδας αυτής ομολόγησε την τρομοκρατικη δράση τους στη Συρία υπό τη σημαία της τζιχαντιστικής οργάνωσης “Jaish al-Ansar Muhajirin”.

Η έκθεση σημειώνει ότι τα μέλη της “Jaish al-Ansar muhajirin ” στη Συρία είχαν σκοπό να συνεχίσουν τις ανατρεπτικές τους δραστηριότητες και εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας :

«Οι εξτρεμιστές δεν έχουν εγκαταλείψει την πρόθεσή τους για ένοπλη αντιπολίτευση… Ιδεολόγοι κακοποιοί συνεχίζουν τη ζύμωση και την προπαγάνδα υπέρ του εξτρεμισμού ώστε να ενσωματώσουν στις τάξεις τους παράνομους ένοπλους σχηματισμούς και οπαδούς ριζοσπαστικών θρησκευτικών κινημάτων “, αναφέρει η έκθεση.

Συνολικά, για την περίοδο από 15 έως 21 Μαρτίου οι υπηρεσίες των ομοσπονδιακών δυνάμεων στο Βόρειο Καύκασο διεξήγαγαν 51 επιχειρήσεις και εξουδετέρωσαν στο Νταγκεστάν δύο μέλη των παράνομων ένοπλων ομάδων ενώ 15 ισλαμιστές μαχητές κρατούνται . Βρέθηκαν πέντε βάσεις και αποθήκες πυρομαχικών και επτά οπλοστάσια.

Στις 25 Σεπτεμβρίου ο επικεφαλής του Ρωσικού Αντιτρομοκρατικού Κέντρου Αντρέι Novikov δήλωσε ότι στη Συρία μάχονται ρώσοι μισθοφόροι και ειδικά από τον Βόρειο Καύκασο αλλά και από πρώην σοβιετικές δημοκρατίες .

« Τέτοιοι άνθρωποι – σύμφωνα με τον Sergei Smirnov,αναπληρωτή διευθυντή των μυστικών υπηρεσιών- είναι επικίνδυνοι, επειδή έχουν την εμπειρία του πολέμου και επιπλέον είναι παθιασμένοι με την ιδεολογία της τρομοκρατίας και έτοιμοι για δράση. »

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, που πρόσκειται στον Πρόεδρο Πούτιν αν και μουσουλμάνος, απέλυσε τον επικεφαλή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης της Τσετσενίας, λόγω του σκανδάλου που ξέσπασε από την είδηση ότι η κόρη του μάχεται ως τζιχαντίστρια στη Συρία.

Ένας άλλος κίνδυνος που επισημαίνεται από το ρεπορτάζ του ITAR-TASS , είναι ότι ο αριθμός των μισθοφόρων στη Συρία αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς. « Ειδικοί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σαουδική Αραβία τους εκπαιδεύουν σε στρατόπεδα σε Ιορδανία και Τουρκία για να πολεμήσουν εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας. Η Ρωσία δεν αποκλείει ότι οι ίδιοι μαχητές στη συνέχεια θα κατευθύνουν τη δράση τους προς τις δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας και του Καυκάσου ».

Ενώ και οι αρχές του Κυργκιζιστάν επιβεβαίωσαν ότι τουλάχιστον 32 εξτρεμιστές βρίσκονται στη Συρία συμμετέχοντας σε ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις, 15 εξ’ αυτών είναι από την πόλη Osh και 17 από την περιοχή Batkensk.(sana) Εκπρόσωπος τύπου της τοπικής αστυνομίας δήλωσε ότι ισλαμιστής από το Uzgen σκοτώθηκε στη Συρία καθώς τον αναγνώρισε η οικογένειά του από φωτογραφία στο διαδίκτυο.

Διπλωματικές πηγές διαρρέουν ότι η Ρωσία δέχθηκε εκβιασμό από τις ΗΠΑ ότι θα χάσει την Ουκρανία αν συνεχίσει να υποστηρίζει τη Συρία και να μη δέχεται τους όρους που θέτουν Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες. Τα βίαια επεισόδια των Euromaidan συνέπεσαν χρονικά με τη Διεθνή Διάσκεψη Γευνεύη ΙΙ για τη συριακή κρίση. Ήταν η αρχή του ενός έμπρακτου εκβιασμού μετά την άρνηση της Ρωσίας στην « αμερικανική προσφορά » μεταβατικής κυβέρνησης της αρεσκείας τους;

abu muslim and abu  touram the chechen veterans of Turkie AL JAZEERA INTERVIEW TCHETCHEN AL QAIDA FLAG ON TANK ISLAMIST EXTREMISTS WITH TURKISH BANDEROLES ITAR TASS KYRGIZISTAN EXTREMISTS επιχειρήσεις από τουρκικό έδαφος