Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ι.Μ Σερβίων στην Κεφαλλονιά

Οι κάτοικοι της Κοζάνης, ανταποκρινόμενοι στο πρόσφατο κάλεσμα του μητροπολίτη κ. Παύλου για «προσωπική και κοινωνική προσφορά προς τους πληγέντες της Κεφαλονιάς καθώς και για προσευχή για την ανακούφιση τους» συνέβαλαν στη συγκέντρωση βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους.

Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν να συγκεντρωθεί μεγάλη ποσότητα από είδη τροφίμων και υγιεινής: γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια, σάλτσες, λάδι, αλεύρι, κονσερβοποιημένα προϊόντα, εμφιαλωμένα νερά, σαπούνια, απορρυπαντικά και χαρτικά.

Ο μητροπολίτης απέστειλε ευχαριστήριο επιστολή προς τους πιστούς τονίζοντας ότι: «Είμαι περήφανος για εσάς, για την εμπιστοσύνη σας στην τοπική Εκκλησία, για την φιλανθρωπία σας, για την αλληλεγγύη σας προς τον πληγέντα συνάνθρωπό μας. Ευχαριστώ και προσεύχομαι για όλους σας, να έχετε πάντοτε στα σπίτια σας υλικά αγαθά και ανέσεις· περισσότερο όμως να είστε γεμάτοι από καλοσύνη, ευγένεια και πίστη στον Πανάγαθο Θεό…».

Την αποστολή συνόδευσε ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης αρχιμανδρίτης π. Χριστόφορος Αγγελόπουλος και ο υπεύθυνος του γενικού φιλοπτώχου ταμείου, πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Βαχτσεβάνος, ο οποίοι και παρέδωσαν τη βοήθεια στον μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνα.