You are currently viewing Συναυλία συμπαράστασης για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς

Συναυλία συμπαράστασης για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς

Η νέα γενιά του Συλλόγου Κεφαλλήνων Νέας Υόρκης «Αίνος» το βράδυ της Κυριακής διοργάνωσε με επιτυχία τη συναυλία συμπαράστασης για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς και κατάφερε να συγκεντρώσει εβδομήντα χιλιάδες δολάρια.

Η συναυλία «Τίποτε δεν μας κουνάει» διοργανώθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης» της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και είχε ως πρωταγωνιστές τον μουσικοσυνθέτη – πιανίστα Βασίλη Γαϊτάνο και την σύζυγό του Δήμητρα Γιαννοπούλου – Γαϊτάνου, οι οποίοι ήρθαν από το Σικάγο και τραγούδησαν αφιλοκερδώς για τους Κεφαλονίτες και την Κεφαλονιά.

Η μεγαλώνυμη κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας προσέφερε δωρεάν την αίθουσα και έτσι κάθε δολάριο που έδωσαν απλόχερα οι ομογενείς διατέθηκε αποκλειστικά και μόνο για την ανακούφιση των σεισμοπλήκτων της Κεφαλονιάς.

Ήταν αν όχι η μοναδική, τουλάχιστον μια από τις ελάχιστες εκδηλώσεις που το γενικό πρόσταγμα, ξεκινώντας από την υποδοχή μέχρι και τον συντονισμό της εκδήλωσης, το είχαν οι νέοι.

Στην είσοδο της αίθουσας υπήρχαν νέοι οι οποίοι μοίραζαν το πρόγραμμα της συναυλίας και υποδέχονταν τους γονείς και τους συμπατριώτες τους με το χαμόγελο στα χείλη.

Τα αγόρια και τα κορίτσια που ήταν στο Ταμείο τούς προέτρεπαν να αγοράσουν εισιτήρια, βραχιολάκια και να ενισχύσουν το ταμείο αποστέλλοντας τις επιταγές τους πληρωτέες στο «Earth Quake Relief Fund – Cephalonian Association ‘Aenos’» στα ιδιόκτητα γραφεία του Συλλόγου στη διεύθυνση 23-17 29th St., Astoria, NY 11105.

Η ανταπόκριση, όπως επεσήμανε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Πρόεδρος του ιστορικού συλλόγου «Αίνος», Βασίλειος Κοκόσης, ήταν πρωτοφανής.

«Οι γονείς και οι παππούδες συγκινήθηκαν όταν έβλεπαν ότι τα παιδιά και τα εγγόνια τους πρωτοστατούσαν στον έρανο και έδιναν άλλοι από το υστέρημα και άλλοι από το περίσσευμα. Περιττό να σας πω ότι τα παιδιά έλαβαν αρκετές επιταγές των χιλίων και άνω δολαρίων και κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να συγκεντρώσουν εβδομήντα χιλιάδες δολάρια».

Ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίο θα διατεθούν τα χρήματα αυτά, υπογράμμισε: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ‘Αίνου’ υιοθέτησε την πρόταση της νεολαίας να διατεθούν τα χρήματα του εράνου για την ενίσχυση των σχολείων της Κεφαλονιάς. Τα παιδιά και οι νέοι θα αγοράσουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ηλεκτρονικούς πίνακες (smart boards) για όλα τα σχολεία και θα πάνε μόνοι τους, με δικά τους έξοδα, να τους εγκαταστήσουν και να τους παραδώσουν στα συμπατριωτάκια τους στην Κεφαλονιά».

«Από την προσπάθεια των νέων θα ευεργετηθούν και τα 35 σχολεία της Κεφαλονιάς και αν χρειαστούν επί πλέον χρήματα θα τα προσφέρει ο Σύλλογος. Για μας δεν έχουν σημασία τα χρήματα, αλλά η γαλούχηση της νέας γενιάς με την αγάπη για την Κεφαλονιά και η προετοιμασία της να παραλάβει τη σκυτάλη. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες φέρουν τα παιδιά πιο κοντά και καθιστούν τη σχέση με τον σύλλογο ουσιαστική και αμφίδρομη. Μόνο με τέτοιες πρωτοβουλίες μπορούμε να διασφαλίσουμε το μέλλον», πρόσθεσε ο κ. Κοκόσης.

Στη συναυλία παρέστη και ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο οποίος συνεχάρη τους Κεφαλονίτες για την πρωτοβουλία τους να αναθέσουν στη νέα γενιά την ευθύνη για τη διοργάνωση του εράνου.

Επίσης παρέστη ο π. Φώτιος Γαβριελάτος, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας, ο οποίος συνεχάρη τον «Αίνο» και τη νέα γενιά και μεταξύ άλλων τόνισε ότι όλες αυτές τις ημέρες ήταν αυτόπτης μάρτυρας του ενθουσιασμού με τον οποίο κινήθηκαν οι νέοι.

«Τα παιδιά με τις πράξεις τους αποδεικνύουν ότι δεν είναι Ελληνοαμερικανάκια, αλλά Κεφαλονίτες, διότι γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Κεφαλονιά της Νέας Υόρκης, αγαπούν τον τόπο τους με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο τον αγαπούμε εμείς που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στην Κεφαλονιά», επεσήμανε ο π. Φώτιος.

Παράλληλα, τόνισε ότι αν και οι ανάγκες της σεισμοπλήκτου Κεφαλληνίας είναι μεγάλες, εν τούτοις η πρωτοβουλία των νέων να ενισχύσουν τα σχολεία είναι πολύ σημαντική και μηνυματοφόρα.

Ο π. Φώτιος επαίνεσε τους νέους και για το βίντεο το οποίο έφτιαξαν παρουσιάζοντας τις ζημιές που προκάλεσε ο πρόσφατος σεισμός στην Κεφαλονιά.