You are currently viewing Κυρηνείας: ”Η ζωή μας φωτίζεται από το μέλλον”

Κυρηνείας: ”Η ζωή μας φωτίζεται από το μέλλον”

Μία ακόμη πνευματική χαρά, τη δεύτερη μέσα στο μήνα Μάρτιο, βίωσε η εμπερίστατος και άχρι της σήμερον δεινώς δοκιμαζόμενη Μητρόπολη Κυρηνείας, με την ανάδειξη στον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης, ενός ακόμη κληρικού της.

Χθες το πρωί, Δεύτερη Κυριακή των Νηστειών, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, στην Κοκκινοτριμιθιά και έλαβε χώρα, μέσα σε κλίμα συγκινήσεως και πνευματικής αγαλλιάσεως, η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Παναγιώτη Θεοδώρου.

Ο π. Παναγιώτης, κατά την προσφώνησή του, αφού εξέφρασε τα αισθήματα αναξιότητας που τον διακατέχουν, σημείωσε ότι τον πόθο της ιερωσύνης εμφύτεψε στην καρδία του η δεξιά του Κυρίου.

«Ουχ υμείς με εξελέξατε, αλλ’ εγώ εξελεξάμην υμάς», είπε ο Χριστός στους μαθητές του, για να τους προφυλάξει από την υπερηφάνεια και να τους γεμίσει με ελπίδα για το αύριο που διαγραφόταν μαρτυρικό. Αλλά και η απόφαση φανερώνει χειροπιαστά αυτό το κάλεσμα του Θεού και γιʼ αυτό ελπίζω», πρόσθεσε.

«Ελπίζω, γιατί παρόλο που δεν είμαι άξιος του χαρίσματος της ιερωσύνης, οι Πατέρες της Εκκλησίας διερμηνεύουν ότι το Πανάγιο Πνεύμα είναι Αυτός που συνεργεί από άκρα συγκατάβαση στις αποφάσεις μας, συμπληρώνοντας και θεραπεύοντας αυτά που μας λείπουν. Ελπίζω στη μεγάλη αγάπη, τη φιλευσπλαχνία και τη συγκατάβαση του καλού Θεού μας, καθώς και τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία διά των θαυμασίων της κράτησε μέσα στην ψυχή μου αναμμένη τη φλόγα για την ιερωσύνη και με προστάτεψε από χίλιους πειρασμούς», ανέφερε.

Ο νέος Πρεσβύτερος, με έκδηλη τη συγκίνηση, δοξολόγησε το όνομα του Τριαδικού μας Θεού και ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Χρυσόστομο, τους πνευματικούς του καθοδηγητές, τη σύζυγο, τους γονείς, τα αδέλφια και τους συγγενείς του, καθώς και όσους συνετέλεσαν στην εν Χριστώ προκοπή του.

Αντιφωνώντας ο Πανιερώτατος επεσήμανε, προς τον εις τον δεύτερον της ιερωσύνης βαθμόν προσερχόμενο π. Παναγιώτη, την ευθύνη και το προνόμιο που αναλαμβάνει έναντι Θεού και ανθρώπων και τον κάλεσε να αντιμετωπίσει με πίστη, υπομονή, προσευχή και ταπείνωση τις δυσκολίες και τα προβλήματα, που τυχόν θα συναντήσει στην ιερατική του πορεία.

«Το Άγιο Πνεύμα θα έλθει να συμπληρώσει τα ελλείποντα, διότι εμείς ως άνθρωποι είμαστε ατελείς, είμαστε παροδικοί, είμαστε πεπερασμένοι. Όμως, εάν καταφέρουμε να αγαπήσουμε με την αγάπη του Χριστού μας τότε η ζωή μας μεταμορφώνεται και αυτή την μεταμόρφωση συνεχίζουμε να ζούμε μέσα στην Εκκλησία», πρόσθεσε.

«Αυτό είναι το μήνυμα το οποίο εξακτινώνουμε μέσα από την Εκκλησία και θα πρέπει όλοι να κοινωνούμε αυτής της αγάπης, να τη βάζουμε στην καρδιά μας, να τη βάζουμε στην ψυχή μας, να τη βάζουμε στο νου μας για να μεταμορφωνόμαστε και εμείς, διότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ζήσουμε σύμφωνα με το θέλημα του Θεού».

«Είμαστε ορισμένοι από τον Κύριο μας να βάζουμε τον μεγάλο σταυρό στην πλάτη και να προχωρούμε», υπογράμμισε ο Πανιερώτατος.

«Δεν λυγίζουμε στις δυσκολίες και στα προβλήματα. Προβλήματα πάντα θα υπάρχουν, δυσκολίες πάντοτε θα αναφύονται, όμως η χάρη του Θεού είναι αυτή η οποία θα μας δυναμώνει, θα μας παρηγορεί, θα μας ενισχύει, θα μας δίνει κουράγιο, ελπίδα να προχωρούμε σύμφωνα με το Πανάγιο θέλημα Του».