” Ηκουσαν οι Ποιμενες των Αγγέλων υμνουντων…” στο Φαναρι της Πολης

” Ηκουσαν οι Ποιμενες των Αγγέλων υμνουντων…” στο Φαναρι της Πολης

Με την λιτή μεγαλοπρέπεια και σύμφωνα με το Τυπικό της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας τελέσθηκε την Παρασκευή στο Φανάρι η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου και των Χαιρετισμών της Θεοτόκου.
Στην ακολουθια χοροστάτησε απο του Παραθρόνιου, κατά τα υπό του Τυπικού προβλεπόμενα για το Μεγάλο Μοναστήρι, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, Πρωτοσυγκελλεύων.

Το Θείο κήρυγμα εξεφώνησε ο Μέγας Σύγκελλος Αμβρόσιος ο οποιος αναφέρθηκε με καλλιέπεια στο θαύμα της διασώσεως της Πόλεως απο τους Αβάρους και στις αρετές που κοσμούν το Θεομητορικό πρόσωπο της Μητέρας του Θεού.

Στην Ακολουθία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι πολυπληθείς ομάδες μαθητών από σχολεία της Ελλάδος που πραγματοποιούν την εκπαιδευτική εκδρομή τους στην του Κωνσταντίνου Πόλη. Τους μαθητές αλλά και τους προσκυνητές από την Ελλάδα και άλλες χώρες του εξωτερικού, οι οποίοι κατέκλυσαν τον Ναό, καλωσόρισε στις αυλές της Μητρός Εκκλησίας, με θερμούς πατρικούς λόγους, ο Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος.