Μητέρες από το Διδυμότειχο τίμησε ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός

Μητέρες από το Διδυμότειχο τίμησε ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός

Στη γιορτή της Υπαπαντής του Κυρίου η μητρόπολη Διδυμοτείχου, επέλεξε την ανθρώπινη, τρυφερή αυτή στιγμή της Θείας Οικογένειας για να τιμήσει το ιερό πρόσωπο της Μητέρας, της Μητέρας που είναι η προσωποποίηση της στοργής, της αγάπης, της θυσίας.

Τέσσερις Ελληνίδες μητέρες από την περιοχή του Διδυμοτείχου, βράβευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, για την ιερή προσφορά τους, δίνοντας τους τιμητικές πλακέτες και ένα σταυρό, με αφορμή την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου.

Κάποιες από αυτές έχουν την ευλογία να έχουν παιδιά που είναι Μοναχοί στο Άγιο Όρος, όπως ο π. Μόδεστος κατά κόσμον Σταύρος Μερτζιάνης, ο οποίος κατάγεται από το χωριό Πετράδες Διδυμοτείχου.

Στην Ελλάδα, η Γιορτή της Μητέρας γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 2 Φεβρουαρίου του 1929, για να συνδυαστεί η Γιορτή αυτή με την χριστιανική γιορτή της Υπαπαντής.

Κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1960 όμως, μεταφέρθηκε στην 2η Κυριακή του Μαΐου (μιμούμενοι τούς Ευρωπαίους, αποκόπτοντας την ιερή αυτή γιορτή από την Πίστη μας).