You are currently viewing Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για τον σεισμό στην Κεφαλλονιά -ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για τον σεισμό στην Κεφαλλονιά -ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

  • Reading time:1 mins read

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία με ιδιαίτερα ουσιαστικές παραμέτρους πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή με αφορμή τον σεισμό στην Κεφαλλονιά και την ενίσχυση των κατοίκων της.

Από την μία πλευρά η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής και από την άλλη η Μουφτεία της Κομοτηνής μαζί με την Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας, πραγματοποίησαν έρανο αλληλεγγύης υπέρ των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς.

Σε μια περιοχή που δίνονται καθημερινά «μάχες» ώστε να διατηρηθεί η ενότητα των κατοίκων ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις η κίνηση αυτή θεωρήθηκε ιδιαίτερα σημαντική και χαιρετίστηκε από πολλούς.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση της Μουφτείας και της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής, «Η αποστολή της χρηματικής βοήθειας που έχει συλλεγεί από το υστέρημα των πιστών μας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής έχει κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό υπέρ των σεισμοπλήκτων που άνοιξε η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας».

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η αναφορά που γίνεται στην ίδια ανακοίνωση όπου οι επικεφαλής της μουσουλμανικής κοινότητας σημειώνουν πως « Στους συμπατριώτες και αδελφούς μας της Κεφαλονιάς, που δοκιμάστηκαν σκληρά μετά τους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν το όμορφο νησί τους, ευχόμαστε ειλικρινά και από καρδιάς να ξεπεράσουν τις δοκιμασίες που έχουν υποστεί και γρήγορα ο χρόνος, να επουλώσει τα τραύματά τους».