You are currently viewing Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ι.Μ. Κυρηνείας

Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ι.Μ. Κυρηνείας

  • Reading time:1 mins read

Ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος, κατά την εορτήν της Υπαπαντής του Κυρίου χοροστάτησε εις τον Όρθρον και προεξήρξε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Κοκκινοτριμιθιάς, κατά τη διάρκεια της οποίας ετέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του κ. Μαρίνου Στυλιανού, ιεροσπουδαστού της Ιερατικής Σχολής «Απόστολος Βαρνάβας».

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα και απευθυνόμενος ειδικότερα προς τον χειροτονηθέντα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας του επεσήμανε ότι «ζεις μία πολύ σημαντική προσωπική στιγμή, αυτή της εις διάκονον χειροτονίας σου.

Και είναι σημαντική αυτή η στιγμή για δύο λόγους. Πρώτον, διότι με τη χειροτονία σου λαμβάνεις τον πρώτο της ιεροσύνης βαθμό και αυτό είναι σημαντικό, διότι η ιεροσύνη την οποία λαμβάνεις είναι η ιεροσύνη που απορρέει από τον Μέγα και Αιώνιο Αρχιερέα τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.

Είναι η ιεροσύνη που απεργάζεται το μυστήριο της σωτηρίας πάντων των ανθρώπων του σύμπαντος κόσμου.

Καλείσε λοιπόν να εισέλθεις για να διακονήσεις εις το επίγειον θυσιαστήριον, όπως και οι Άγγελοι εις το επουράνιον θυσιαστήριον.

Και μαζί σου στην χαρά αυτή είναι η σύζυγος και το τέκνο σου, οι γονείς, οι συγγενείς κατά σάρκα και κατά πνεύμα, οι φίλοι σου, οι άνθρωποι οι οποίοι σου συμπαραστέκονται, σε στηρίζουν και σε παραδίδουν σήμερα στην Εκκλησία εν ετέρᾳ μορφῇ.

Και σήμερα είναι μεγάλη εορτή, γιατί υποδεχόμαστε τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, τον υποδέχεται ο πρεσβύτης Συμεών μετά της προφήτιδος Άννης και προφητεύει ότι το παιδίον τούτον θα είναι σημείον αντιλεγόμενον.

Και ευχόμαστε όπως και το Πνεύμα το Άγιον σε φωτίζει και σε καθοδηγεί σε όλη την πορεία της ζωής σου.

Οι ευχές όλων μας, όλων των μελών της τοπικής μας Εκκλησίας θα σε συνοδεύουν πάντοτε, να σε σκεπάζουν και να σε προστατεύουν, όπως σκεπάζει και προστατεύει όλους μας η Χάρις του Θεού, να αισθάνεσε πάντοτε τον εαυτό σου ευλογημένο από το Θεό.

Αν ο Θεός μας αξιώνει να δεχόμαστε τη χάρη Του, είναι γιατί βρισκόμαστε στο έργο της διακονίας Του, της διακονίας του πιστού λαού Του.

Η εξουσία την οποία έχουμε λάβει, που είναι μεγαλύτερη από αυτή που έχουν οι άρχοντες, οι βασιλείς και οι αυτοκράτορες της γης τούτης, είναι εξουσία όχι μόνο να διατάζουμε όταν το Πνεύμα το Άγιον μας καθοδηγεί, αλλά να υπηρετούμε και να διακονούμε.

Αν για μας ο Θεός μας δείχνει το δρόμο, εμείς πρέπει να δείχνουμε το δρόμο στους ανθρώπους, στις κοινότητες, στις πόλεις και στα χωριά, ούτως ώστε απλανώς να δέχονται και να δοξάζουν το Θεό.

Αυτή η μέρα λοιπόν, ας είναι ευλογημένη για όλους μας και για σένα ειδικότερα. Σου απλώνουμε το χέρι της αγάπης του Θεού και σε καλούμε, «είσελθε δούλε εις την χαρά του Κυρίου σου.»

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο νεοχειροτονηθείς δέχθηκε τις ευχές του εκκλησιάσματος και διένειμε το αντίδωρον.

Από την  Ι.Μ. Κυρηνείας