You are currently viewing Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως

Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως

  • Reading time:1 mins read

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Διαβατών ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2014 , ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία εορτάζει τη Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος μέσα στη μυσταγωγική και χαρμόσυνη ατμόσφαιρα της Θείας Λειτουργίας προέβει σε χειροτονία εις διάκονο του π. Χρήστου Καρακούδη. Ο π. Χρήστος, στο χειροτονητήριο λόγο του, απεκάλυψε ότι από μικρό παιδί πύρωνε την καρδιά του ο πόθος της ιερωσύνης. Για τούτο το λόγο, είπε, ότι θεωρεί τον εαυτό του πολύ ευλογημένο που ο Θεός τον αξίωσε να ζήσει την πραγματοποίηση της επιθυμίας του τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων. Στη συνέχεια ο π. Χρήστος αναφέρθηκε με ευγνωμοσύνη σε διάφορα πρόσωπα, κληρικούς και λαϊκούς, που έπαιξαν σπουδαίο ρόλο στην μέχρι τώρα πορεία του και στη διακονία του στην Εκκλησία .Έτσι ευχαρίστησε τον πνευματικό του, π. Ιωάννη Φερενίδη , τους γονείς του , τον κατά σάρκα αδελφό του, τους ιερείς , με τους οποίους συνεργάστηκε, τα πεθερικά του , τη σύζυγό του , Κυριακή , για την έμπρακτη στήριξή της και το Σεβασμιώτατο για την πατρική του αγάπη και τη σοφή καθοδήγησή του.

Ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε στο νέο διάκονο ότι με τη χειροτονία του αναλαμβάνει την υψηλή αποστολή να καταστήσει τον εαυτό του servus servorum Dei, δηλαδή δούλο των δούλων του Θεού καθώς και την ιερή ευθύνη να καταγγέλλει το μήνυμα της Γέννησης του Χριστού στον κόσμο.

Μετά το Δι΄ ευχών , ο νεοχειροτονούμενος π. Χρήστος δέχθηκε τις ευχές όλων, αντιπροσφέροντας ένα γλύκισμα.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως στην κατακόμβη του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Μενεμένης ,στον ομώνυμο συνοικισμό , παρέθεσε εορταστικό γεύμα για τα παιδιά «του Φάρου του κόσμου» και για όλους όσους βοηθούν και συμπαραστέκονται στο σπουδαίο έργο που επιτελεί εκεί –στο Κέντρο προστασίας ανηλίκων Ρομ-ο π. Αθηναγόρας Λουκατάρης.

Μετά το γεύμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας μαζί με την Αρχιερατική ευλογία του πρόσφερε σε κάθε παιδί και ως ορατή ευλογία, ένα ζευγάρι παπούτσια.