You are currently viewing Φλωρίνης Θεόκλητος: Ο Τίμιος Σταυρός είναι ό, τι πολυτιμότερο έχουμε

Φλωρίνης Θεόκλητος: Ο Τίμιος Σταυρός είναι ό, τι πολυτιμότερο έχουμε

  • Reading time:1 mins read

Σήμερα Γ΄ Κυριακή των Νηστειών (Σταυροπροσκυνήσεως) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος Ιερούργησε και Κήρυξε το Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως, στον Πελαργό Αμυνταίου.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του τόνισε πως ο Τίμιος Σταυρός, για εμάς τους Ορθοδόξους, είναι ό, τι πολυτιμότερο έχουμε. Ενώ αναφέρθηκε και στη σημερινή ημέρα. Ανέφερε πως, η Εκκλησία μας τοποθέτησε την εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως ακριβώς στο μέσο της Μεγάλης Σαρακοστής για να ενισχύσει τον αγώνα των πιστών, για να δυναμώσει τις ψυχές αυτών που αθλούνται στις αρετές και να δώσει κουράγιο και ευλογία σε όλο το γένος των ανθρώπων. Αναφέρθηκε επίσης, στη φροντίδα της ψυχής, η οποία γίνεται με την Ιερά Εξομολόγηση και με τα Μυστήρια της Εκκλησίας. Κλείνοντας, ευχήθηκε καλό υπόλοιπο Σαρακοστής.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το μνημόσυνο 2 ετών από την εκδημία της μητρός του εφημερίου του χωριού, π. Ιωάννου Σαββίδη.

Επίσης, ο Μητροπολίτης μοίρασε το βασιλικό από τον Τίμιο Σταυρό στους πιστούς, ενώ ευχήθηκε στους πιστούς να εορτάσουν με αγάπη και ειρήνη την Ένδοξο Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

ΠΗΓΗ: Dogma.gr