You are currently viewing Φιλανθρωπική εκδήλωση στην Ι.Μ. Κυδωνίας

Φιλανθρωπική εκδήλωση στην Ι.Μ. Κυδωνίας

  • Reading time:1 mins read

Τεράστια ήταν ακόμη μία φορά η προσέλευση των φιλάνθρωπων πιστών στη διοργανωθείσα φιλανθρωπική εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη μας και συγκεκριμένα το Ίδρυμα της Μητροπόλεως μας ”Εκκλησιαστική Διακονία” που έλαβε χώρα στο κέντρο ”Κανάρια” την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015.

Ευχαριστήριο χαιρετισμό εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ο οποίος παρέστη στα εγκαίνια του Ιδρύματος Ελευθέριος Βενιζέλος, στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε, ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης ο οποίος ευχαρίστησε με εγκωμιαστικά λόγια όλους όσους συνδράμουν στην φιλάνθρωπη προσπάθεια της Μητροπόλεως μας. Επίσης ευχαρίστησε τον Υπεύθυνο ιερέα των Συσσιτίων π. Νικόλαο Γιαννακουδάκη, τους Ιερείς των Ενοριών, την μαγείρισσα κ. Μαρία Αυγέρου καθώς και όλους τους εθελοντές και εθελόντριες.

Κατά την είσοδο του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Δαμασκηνός ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους για την αληθινή αγάπη τους και την ειλικρινή εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν προς το φιλανθρωπικό έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας, παρόλο που οι καιροί είναι δύσκολοι.

Ένα έργο δικό σας που εμείς απλά το συντονίζουμε, ένα έργο αγάπης και στοργής για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται στον δρόμο της ανάγκης και που έχουν ανάγκη την στήριξη και την υποστήριξη μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Δαμασκηνός στον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη που άξια τον εκπροσωπεί με τον ζεστό λόγο και τα έργα του σε κάθε περίσταση, και τους υπαλλήλους της Μητροπόλεως μας κ. Εύα Ροζάκη και κ. Στυλιανή Περάκη από το πρόγραμμα Ξένιος Ζευς που κατάφεραν να επιτύχουν και να πραγματοποιήσουν τον σκοπό της φιλανθρωπικής εκδήλωσης, της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν άμεσα για τις ανάγκες του Κεντρικού Συσσιτίου και όχι μόνο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ιερείς της Μητροπόλεως μας τοπικοί άρχοντες ανάμεσα των, ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης και ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Εμμανουήλ Φραγκάκης οι οποίοι χαιρέτισαν και την εκδήλωση, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλεως μας, ενώ ο χαρισματικός και ταλαντούχος ερμηνευτής Ηλίας Χορευτάκης τραγούδησε αφιλοκερδώς πολλά παραδοσιακά τραγούδια με τη συνοδεία εκλεκτών μουσικών του συγκροτήματος του.

Την εκδήλωση λάμπρυνε με την παρουσία του ο παραδοσιακός χορευτικός σύλλογος ”ο Ψηλορείτης” όπου επί πίστας άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά ενδεδυμένοι με της παραδοσιακές κρητικές φορεσιές τους, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης ευχαριστώντας όλο τον κόσμο και εισπράττοντας το θερμότατο χειροκρότημα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η κ. Ερατώ Γράμψα η οποία παρουσίασε και την όλη εκδήλωση, ευχαρίστησε ονομαστικά και όλους τους χορηγούς που συνέδραμαν με κάθε τρόπο, καθώς και για τα πλούσια δώρα όπου κληρώθηκαν έπειτα από σχετική κλήρωση.

xania-12

xania-13